Hanging nightmare

Din nefericire, mai mult îmi amintesc şocul decât detaliile visului, dar am să-mi storc din vis cât pot.
Mă implicasem, precum o viitoare jurnalistă ce sunt (nici măcar în vis nu eram doar jurnalistă, ci şi viitoare) într-o gâlceavă politică. Doar că în visul meu, toate erau pe dos şi nu ştiam în ce mă bag. Se făcea că l-am atacat verbal, în mai multe rânduri, pe nimeni altult decât Vanghelie. Nu râdeţi! Ei bine, Vanghelie, în visul meu, era un fel de mogulo-politician, protejat de toată lumea. Şi când zic toată lumea, implic şi Biserica şi Curtea Supremă. Mda!…

Ei bine, la scurt timp după atacurile mele (tocmai mi-am amintit că aflasem ceva despre el, ceva nu tocmai bun şi voiam să fac public, lucru ce parcă l-am şi făcut), au început să ne viziteze acasă tot felul de domn dubioşi care purtau discuţii care de care mai serioase cu părinţii mei. De fiecare dată îi vedeam pe ai mei tot mai amărâţi, dar nu mi-au spus niciodată despre ce e vorba. Evident, era legat de mine. Partea ciudată a visului a fost că am aflat ce era totuşi, dar de la decanul meu, care a apărut cu o haină neagră foarte lungă (da, avea şi glugă) şi mi-a spus că trebuie să mergem la proces.

La proces, plin de lume cunoscută. Toţi mă priveau trişti, iar eu mă simţeam din ce în ce mai proastă pentru că nu ştiam care e faza. Apoi a apărut un fel de judecător-preot care a spus că sunt condamnată la moarte pentru ce am făcut. M-am întors brusc, speriată, iar în spatele meu nu mai era decât o profă de la noi, speciaizată în drept, pe care am întrebat-o dacă pot să-mi iau un avocat. Profa, însă, nu mi-a răspuns. Decanul mi-a arătat apoi o spânzurătoare, care parcă mă aştepta rânjind.

M-am trezit apoi, dar n-am reuşit să mă bucur că era doar vis, că am adormit iar. Visul s-a continuat, însă mai primisem o şansă, am făcut un fel de recurs şi aşteptam rezultatul. Între timp, încercam să mă obişnuiesc cu gândul morţii. Apoi, mai mult trează decât în vis, cu rezultatul recursului negativ, mi-am lăsat acel gând între perne şi am alergat spre bucătărie.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *