Peninsulez

Peninsulez pentru al doilea an, de data asta cu mai multă energie şi poftă de muzică bună şi atmosferă festivalieră. Trag cum pot sforile să ajung de astăzi la Târgu Mureş, pentru că tare mult aş vrea să-i ascult pe cei de la The Straits. Nici cu Zdob şi Zdub n-ar strica să mă trezesc în ureche, însă ei cântă cam devreme, iar teleportarea a rămas doar la nivel de idee. Tot programul îl puteţi găsi pe site-ul festivalului, un program încărcat, care-ţi trage cu ochiul din prea multe părţi şi care te îndeamnă să-ţi trimiţi urechile în părţi diferite, iar bătăile din palme în faţa altei scene. Sper să mă pot împărţi şi să captez ce e mai bun.

Plec cu-o singură certitudine, mâine seară îi aud pe cei de la Travka, de la 19, la Ciuc Music Live Stage. Sunt sigură că vor mai fi bloggeri la festival, aşa că n-ar strica să ne intersectăm. Voi reveni cu poveşti şi fotografii.

Update, via peninsulari citire, capitolul The Straits, de la conferința de presă de azi:

Cel mai încântat s-a arătat saxofonistul trupei, Chris White, care este încântat de faptul că România pare să fie o ţară mai apropiată de Soare, decât credea, el însuşi fiind un mare iubitor al căldurii şi bronzului. Steve Ferrone, toboşarul trupei, a făcut o glumă susţinând că în prima seara petrecută în România a întâmpinat o greutate şi anume nu a reuşit să traverseze strada în 15 secunde, timpul alocat pietonilor la semafor, întrucât chiar înainte se aruncase în faţa unei românce frumoase, care l-a refuzat, rănindu-i nu doar sufletul, dar şi genunchii.

Artiştii au fost întrebaţi de jurnalişti despre planurile lor de viitor şi The Straits au mărturisit că vor scoate un album împreună, dar că “le place prea mult şi pe drum”, potrivit solistului Terence Reis.

Totodată, vorbind despre anii în care clăparul Alan Clark şi toboşarul Steve Ferrone au cântat în formaţia lui Eric Clapton, au fost întrebaţi dacă există cineva din industria muzicală internaţională de top pe care membrii The Straits nu îl cunosc, după câteva secunde de gândire, Clark a răspuns, zâmbind, “nu”.

foto

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *