Surpriza de la FITS: Cobzality

Îmi plac mult Cobzality, i-am descoperit iarna trecută şi le-am cam urmărit activitatea de atunci, ba le-am mai şi stricat capul cunoştinţelor cu recomandările insistente. Am mers la Alba Jazz special pentru ei şi i-am prins şi la repetiţii. Atunci mi-am dat seama că degeaba recomand eu în stânga-dreapta, că nu se compară cu un concert live, cu toate că pe mine m-au cucerit încă de pe youtube.

IMG_9207

Pentru că zilele de la Festivalul de Teatru de la Sibiu erau toate încărcate, n-am prea reuşit să mă uit în avans peste program, aşa că vineri după-masa, când căutam un colţ de umbră prin Piaţa Mare, am dat de Cobzality din nou, la repetiţii. Nu mi-a venit să cred, am răsfoit programul şi am văzut că vor avea spectacol seara. Împreună cu înflăcăraţii voioşi de la Crispus (i-am mai văzut, dar separat şi cred că asta e combinaţia perfectă) au bucurat mulţimea din Piaţa Mare şi îmi place să cred că nu numai flăcările au fost aplaudate la final. Ce au făcut cele două trupe a fost poate cel mai frumos spectacol “de stradă” românesc şi mă bucur că au fost în programul FITS.

IMG_9551

Ba mai mult, organizatorilor festivalului de la Sibiu le cam place Cobzality, dacă au fost invitaţi să ne încânte şi la Gala de Excelenţă, alături de Jazzapella.

Vă las cu cântecul ce-aduce ploaia, nu că n-ar fi plouat destul şi cu vestea bună că vineri vor cânta şi la Cluj, în cadrul Jazz in the Park. 🙂

Mai multe fotografii

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *