TRAVKA 15. momentul zero

Acum 15 ani nu ştiam nimic de TRAVKA. Cel mai important lucru pentru mine, pe atunci, cred că era faptul că aveam, în sfârşit, buletin. Nu ştiam mare lucru nici de Focşani, ce-i drept, locul unde s-a născut proiectul pe care l-am descoperit mult mai târziu, din păcate, la Sibiu – în facultate, din playlistul unei colege de cameră din Brăila. De atunci, vreme bună, fără să mi se pară ciudat, nu am mai ştiut altceva. Îmi petreceam nopţile în lumini ca un înger sedat cu muzica lor într-un fundal diferit de zâmbetul tău, unul care se care se contopea cu ce gândeam şi trăiam pe atunci, simţindu-mă, din când în când, erou.

Prima întâlnire - Travka în concert la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul AlternaTIFF (2010)
Prima întâlnire – Travka în concert la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul AlternaTIFF (2010)

Acum 7 ani s-au reunit şi am ajuns la primul concert TRAVKA. Primul pentru mine, la Cluj, oraşul unde i-am ascultat de cele mai multe ori de atunci. M-au vindecat de fiecare dată prin concertele live şi în căşti, am trecut prin muzica lor peste pierderi materiale, umane, dureri de cap şi de suflet. Am călătorit spre un mine mai bun cu fiecare schimbare visătoare a muzicii lor. Am călătorit prin oraşe să îi ascult live. Am călătorit cu ochii printre stele întinsă pe iarbă la Roşia Montană. 

Acum câteva luni au cântat la Cluj în formula electro-acustic şi n-am auzit în viaţa mea ceva mai frumos, drept urmare am călătorit şi la Fratelli în Bucureşti (I know, right?!) să îmi mai fac bucuria asta încă o dată.

Urmează o călătorie esenţială. Aniversarea lor de 15 ani se potriveşte cu trecerea mea prin nişte stări care-şi găsesc răspunsul, dar ştiu că fără muzica lor drept ghid nu aş fi ajuns aici. Merg să sărbătoresc cu ei acest moment. #momentulzero care înseamnă atât de mult.

am ales apartamentul 77 nu doar pentru că multă vreme mi-a fost ringtone ci fiindcă au ales şi ei să adapteze şi să poarte piesa de la început până în prezent cu ei şi simt că îi urmăreşte într-un fel în care poate şi eu o fac, ca o săgeată, reamintindu-ne tuturor ce înseamnă comunicarea.

Travka sărbătoresc 15 ani de activitate pe 22 mai la Teatrul Național București. Bilete în rețeaua www.iabilet.ro ►http://bit.ly/2qLIHV0

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *