Follow the music – Odonata

 

Fetele mele din România vor să-mi dea papucii. S-au găsit ele să trimită o pereche de Adidas cumpărată din State pentru una din ele, dar c-un număr prea mare. Pe ăștia Diana scrie, zice alta când îi vede și află că-s cumva scoși la vânzare. Bun. Și-apoi mă sună, c-avem o surpriză pentru tine, da-i cu numere și cu probat. Ah. Cum îți sună 7? E 38 și 2/3. Două treimi adică? Aia cum vine, îi mai mult de jumătate? Dă să văd piciorul (pe cameră, pe whatsapp). Ah, dar e ok, nu e lat. Ți-s buni sigur. Hmmm. Dar stai să revenim la treimi. Deci cum era? Trei degete. Un deget, o treime, 2 degete, două treimi, un deget și jumătate – o jumătate. Și două degete e mai mult de un degete jumate, zic. Liceu de mate-info făcut degeaba. Deci da, s-ar putea să-mi fie buni. Trimite-i. Uf, m-a convins. Ce afaceri ar mai face fata asta dacă ar fi aici pe ceva FB grup de Romani in UK. :)))

Fac 31 de ani. Făcui, de fapt, și mi-e mai dor de mama și de casă ca niciodată. Sunt departe și cea mai mare bucurie a zilei mi-a fost o videoconferință cu fetele astea, fiecare în puncte diferite, toate cu ochii la mine și la mulți ani pe buze. Ce dragi îmi sunt. Așa tare, că azi când m-a-ntrebat managerul în pauza de masă “dacă ai putea să faci orice azi de ziua ta, ce ai face?”a fost “aș da o fugă până-n România să-mi văd prietenii”. În același timp, universul așterne lucrurile frumos, chiar dacă uneori am impresia că nu se întâmplă nimic. Încep să cresc colecție de flori și de oițe și aici. Sunt oameni care-mi cunosc slăbiciunile, iar unde sunt hrănite pasiunile începe să plutească senzația de acasă.

E greu departe, e obositor și dublu efort să funcționezi bilingv și relativ bine in fiecare zi, mai ales când nu e chiar a doua ta natură asta. Dar e tot viață, tot cu provocări, că-i mai greu cumva să fie bine mereu. E însă un bine cu hopuri, iar în salturile astea mai prindem ceva. Câte-o lecție. Un cuvânt nou. Un râs. Isteric de cele mai multe ori. Dar măcar ceva ce mișcă colțurile gurii.

Vă las cu un citat ce mi-a adus speranță. Că l-am găsit încercând să aflu sensul unei melodii care m-a făcut să uit de toate într-un loc aglomerat și agitat și să mă ridic puțin deasupra, peste mărunțișurile de zi cu zi. Măcar câteva minute.

Follow the music când nu mai știi cum și-ncotro. E un ghid bun.

“In almost every part of the world, the Dragonfly symbolizes change, transformation, adaptability, and self-realization. The change that is often referred to has its source in mental and emotional maturity and understanding the deeper meaning of life.”

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *