În căutare

Știți momentele alea în care căutați ceva și nu găsiți nicicum? Cum ar fi… o melodie după versuri, dar fără niciun rezultat, poate o persoană pe care-ați văzut-o pe tren și așteptați zi de zi într-un colț de peron, în zadar?

În cazul meu e vorba de o carte. O recomandare care m-a aruncat într-un vârtej de căutări. Culmea, o recomandare făcută la horoscop, așa, râdeți, deci ar putea fi o carte banală după care eu m-am plimbat și-am căutat o vreme bună. Anticariate, librării, resurse online, bibliotecă, bibliotecile cunoștințelor și cam atât.

Căutările disperate s-au încheiat, formând cel mai frumos cadou pe care mi l-am putut face ieri, de ziua mea. Am găsit cartea. E vorba de Oblomov. Nu zic mai mult, nu vreau să aflu mai mult, vreau s-o savurez ca pe-o recomandare sinceră și după care am tânjit prea mult. Unde-am găsit-o?

Ei bine, dacă sunteți la Cluj zilele astea, ar trebui să frecventați și voi locul. La Târgul de Carte “Gaudeamus”, căutările livrești, cel puțin, își găsesc sensul. Până pe 1 aprilie găsiți o serioasă resursă de carte și nu numai, în marele cort din Piața Unirii.

Și, dacă sunteți norocoși, puteți nimeri în mijlocul unei lansări de carte, căci organizatorii au pregătit multe surprize de răsfoit și ascultat. Și nu cumva să ratați expoziția fotografică “Istoria imaginară a cărții și a scrisului”, realizată de franțuzul Jean Marc Godès.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *