Hang-ul, instrumentul oficial dianacampean.ro (FITS 2012)

Ieri, timp de o oră, m-am lăsat purtată de cele mai interesante și totodată atipice sunete.

Hang-ul lui Francesco Agnello a devenit automat instrumental oficial al blogului meu.

Un “ozeneu” muzical, venit dintr-o altă lume parcă, construit din cinci aliaje, acordat, care scoate sunete de neimaginat, mânuit cu pricepere de o persoană venită pentru a 3-a oară la FITS, într-un loc atent ales pentru spectacol, Sinagoga din Sibiu și nu “biserica lui becali”, cum credea o anumita doamnă dispecer de taxi.

După ce s-a plimbat prin sală cu instrumentul, îndemnând lumea să-și încerce norocul sau poate chiar îndemânarea, timp în care mă gândeam dacă voi avea și eu șansa să ating ozeneul ce produce sunete de poveste, cântăciosul italian s-a oprit brusc în fața mea.

Dacă bine am înțeles, sunt vreo 2000 de persoane în lume care cânta la hang, în Franța e o trupă ce cânta la 7 astfel de instrumente, iar de curând am avut ocazia să-i ascult pe londonezii de la Portico Quartet, care au și ei instrumentul inserat. Costă cam la 1200 de euro și trece pe lista mea imaginară cu cadouri de ziua mea pe care nu le voi primi niciodată.

Însă un spectacol ca cel de ieri de la sinagogă, se ridică la așteptările unui astfel de cadou, muzica lui Francesco la hang, piesele compuse chiar de el, reușesc să-ți dea doza necesară de relaxare, dar și mirare, cât se îți amintești că ești un om care încă mai știe să se bucure.

sursa

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *