Băi, cum o să fie la JazzTM

Am zis că nu scriu încă despre JazzTM ediţia 2, până nu se mai anunţă nume, deşi la fiecare nume anunţat tresăream. Acu’ nu mă mai pot abţine. Dacă anul trecut, festivalul proaspăt din Timişoara, aşezat în buricul târgului, a adunat oareşce public, dar mai degrabă pe înserate, la headlinerii jazzişti, acum sunt convinsă că o să fie lume buluc încă înainte de a începe primii artişti. Care nu sunt încă anunţaţi, probabil vor fi ceva oameni faini de pe plaiuri mioritice, cum ne-a obişnuit festivalul de la început. Sau poate nu, cu JazzTM nu se mai ştie, că la aşa suprize din partea lor mă aşteptam, dar nu prea.

Perioada aleasă e numai bună, (9-11 iulie) că nu se suprapune cu Gărâna, ci e mai degrabă un preludiu, unul intens, dar să nu mă lungesc şi să înşir minunăţia de artişti confirmaţi. Luaţi în ordinea popularităţii, cu toate că nu-s tocmai headlineri, la festival vin pentru prima dată în România The Cat Empire. Na, cum să nu te bucuri şi cum să nu ţopăi pe ritmurile lor fără să auzi muzica de undeva, că doar o ai în cap de pe vremuri când nu te mai puteai opri din dansat la party-uri pe muzica lor.

Apoi, în ordinea headlinerilor deja anunţaţi (mai aşteptăm un nume, care probabil o să fie uriaş), avem aşa:

  • Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright – combinaţia e una dintre cele mai sănătoase când vine vorba de jazz şi gagici, iar pe Lizz o ascultam melancolică în facultate, deci n-are cum să fie altfel decât wow. Vor concerta în prima seară de festival.
  • Anoushka Shankar – recunosc cu ignoranţă, de doamna asta nu ştiu nimic şi am zis c-o las aşa, să ascult live prima dată. Cum a fost aleasă să încheie festivalul, mă aştept să fie într-un mare fel, muzical vorbind. Oricum, Anonushka a fost aleasă femeia anului când eu eram aproape mic copil (2003), deci are merite vechi. Unde mai pui că m-a convins doar citind asta: “Îmbinând genuri precum muzica indiană, jazz, electronica, flamenco și muzica clasică, Anoushka Shankar a dovedit că este unul dintre cei mai importanți exponenți ai cross-overului.”
  • Neil Cowley Trio – Neil Cowley e pianistul lui Adele, asta afli la un simplu search pe Google, iar el zice aşa: ““probabil cel mai ascultat pianist din lume – dar nimeni nu știe cine sunt”. Eu zic să descoperim mai bine acest trio la festival.
  • Andreya Triana – ea e artistul anunţat azi şi numele care m-a convins să-mi anunţ şi pe blog bucuria indusă de festival. Am descoperit-o din colaborările cu Bonobo, am ascultat-o şi separat, are o voce minunată şi nu-mi vine să cred că vine la JazzTM.

N-are legătură musai cu JazzTM, dar aici mi-a zburat gândul azi, aşa că vă las cu asta:

 

Accesul la JAZZeste gratuit DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zona special amenajată din fața scenei cu 50 lei/festival (după anunțarea tuturor artiștilor). Prețul este modic și, prin urmare, încurajăm iubitorii acestui gen să achiziționeze bilete ca dovadă a susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JazzTM.ro

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *