Despre mine. O părere!

Cititorule, să nu crezi că mă laud cu cuvintele ce mă descriu mai jos de o altă ființă, mai degrabă risc să te pierd speriat de pe pagina asta. Autorul n-a vrut să dau sursa, iată ce-a scris:

O minte ascuţită şi o putere de argumentare, care te epuizează, sunt feţele care persistă cel mai limpede în mintea celui care o întâlneşte. Didi poate să te destrame din replici. O vezi cum te sfredeleşte cu privirea, cum îţi dă un calificativ şi poţi considera momentul cel mai bun semnal că va urma o replică dărâmătoare. Nu te poţi ţine prea mult după sprinteneala ei intelectuală. Am toată convingerea că are aşteptări mari şi exigenţa-i nu te va lăsa să treci pe lângă ea cu traista umplută de jumătate. Didi nu se va da în lături să ceară din partea ta ceea ce se cuvine.

Mă întreb în ce fel îşi percepe eticheta de „ceapă”. Nu este o fiinţă care să contrasteze prin atitudini, prin acţiuni. Odată ce ţi s-a dezvăluit, o să vezi că este cât se poate de sigură pe propria personalitate, nu îşi chestionează setul de valori şi poziţionarea sa, atât de solidă, o pune deoparte de orice bănuială de multiplicitate. Multistratificaţia ei vine din diferitele nivele de analiză adânc psihanalitică sau orice altă natură, de care este în stare. Sunt absolut sigur că poate găsi sensuri şi în cea mai banală frază rostită de un cunoscut, poate dezlega metafore şi sensuri în orice mişcare şi un moment mai târziu, să îţi ofere o cu totul altă perspectivă. Mulţimea de sensuri şi paralele, pe care le poate dezvălui, e greu de cuprins.

Cu exigenţa-i caracteristică poate fi un redutabil partener de discuţie cu subiect cultural, artistic, umanistic şi uman. Va aduce tot timpul câte un element de inedit oricărui interlocutor şi pe unii îi va chiar inhiba. Nu este uşor să îţi ordonezi ideile în aşa fel încât să îi poţi sta în faţă. Fapt este că nu uită vreodată nimic, nici de ce ai zis tu, nici din ce a zis ea. Eu unul am renunţat la pretenţiile de exhaustivitate pe care i le-aş putea contrapune, în îndrăzneala mea, cel mult în subiecte personale.

Didi este încântătoare când râde şi când îşi lansează aforismele sau răspunsurile mustind de umor fin. Râde cu sens şi bucuria ei se ridică întotdeauna deasupra unei exultări efemere. Experimentează bucurii mai adânci decât ceilalţi, dar plăteşte şi preţul raţiunii, care nu o cruţă de tristeţe pe măsură.

Diana Written by:

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *