Folk Demidulce

N-am mai scris de ceva vreme pe blog despre băieţii de la Plus Noi, trupă tare dragă mie. Băieţi care cântă folk, că tot se discută acum despre huiduitul Puya care a aterizat ca nuca în perete la festivalul Folk You! N-am să mă ambalez în discuţii, deşi e clar că artistul din Balcani numa’ folk nu cântă, deci nu-i ca şi cum ar fi fost ceva “zilele oraşului”, serbări pe unde el nu prea lipsește. În fine.

Plus Noi au scos al doilea album, Demidulce, am scris eu pe aici un pre-review, după ce am ascultat mai neoficial, așa, aproape tot albumul. A apărut acum, poate fi cumpărat/comandat, iar în curând vor fi şi nişte mini-lansări de album prin diferite oraşe.

Aşa că invit iubitorii de folk să se liniştească şi să asculte ceva proaspăt de la nişte oameni care chiar nu trăiesc din muzică, însă trăiesc prin muzică şi munte.

* Demidulce – nou album, face oarecum trecerea de la cântecele crude, de început, combinând trei bucăți de stări într-un singur album. Sunt melodiile care amintesc de primul album, simple, doar voci și o chitară, piese precum Călător, Lacrima din scrumieră, apoi cele care sunt mai lucrate, unele au ceva efecte și apar si mai multe instrumente, cum e Suflet fără anotimp, Orice ar fi, Criticilor mei, și altele mai atipice, amuzante, care te surprind, cum sunt In the Ghetto și De Amor, melodii care sună cel mai bine live, acompaniate de palmele și chiotele publicului,  prietenilor din jur etc.

Melodia mea preferată de pe album, deocamdată:

*Despre efectul Plus Noi și impresiile după recitalul lor de la festivalul de folk de la Alba Iulia, Ziua de mâine, puteți citi – Efectul Plus Noi.

* Cântece Crude – primul lor album poate fi ascultat aproape în întregime pe blogul lor (playlist.) sau pe Trilulilu.


Evocare – versuri Nichita Stănescu, muzica Plus Noi, album Cântece Crude

*O prezentare video cu și despre ei, începuturi și altele – Plus Noi – video.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *