Invitație la ceai

Nici n-am revenit bine în Cluj, că am și început să simt că în orașul ăsta lucrurile chiar se întâmplă. Chiar dacă în ultima vreme am început să mă împrietenesc mai mult cu liniștea, e bine din când în când să-mi mai agit existența, iar la Cluj am foarte multe șanse să-mi încarc zilele.

Totuși, în seara asta am răspuns unei invitații care mai degrabă m-a liniștit. Raluca m-a chemat la o degustare de ceaiuri, dacă pot să-i spun așa. E drept, a fost mai mult savurare de ceai alb bun de tot, calmant, cu multăăă iasomie (după o zi încărcată, dar și după efectul ceaiului am ajuns să-i spun iasomnie). M-am bucurat să văd la întâlnirea curioșilor într-ale ceaiurilor mai multe persoane din online-ul clujean și să cunosc persoane noi.

organique.ro

Ne-am întâlnit la Napoca 15, locul ăla unde-mi spunea un prieten că merg foarte mulți studenți arabi, asta pentru că e un local destul de select, prețurile nu-s tocmai de buzunarul meu și nici atmosfera nu mi-e tocmai la îndemână. În seara asta totuși, înconjurată de ceaiuri calde și oameni ce-mi par la fel, m-am simțit chiar bine.

Specialiștii în ceaiuri ne-au povestit câte ceva despre istoria ceaiului, despre tipurile de ceai, cum se beau, ce proprietăți au. Știam deja că ceaiul alb conține cei mai mulți antioxidanți, că trebuie să bei ceaiul neîndulcit pentru a-i simți aroma, că ceaiul este mult mai vechi decât cafeaua.

Printre astfel de discuții, felurite curiozități despre ceaiuri și povești despre diverse produse din SUA cu aromă de bacon (puțin off topic, dar foarte amuzant), ne-am căscat ochii mirați în fața ceaiului care înflorea în apa fierbinte. Pe lângă gustul foarte aromat, de flori de iasomie, crizanteme și alte minunății, am avut parte și de un spectacol vizual. Ceaiurile minunate sunt de la organique.ro și pot fi comandate. De asemenea, în eShop-ul lor puteți găsi diverse produse bazate pe ingrediente naturale.

Diana Written by:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *