“Alte aere” în Sibiu – electro-tango la Sala Thalia (FITS 2012)

Surpriza festivalului de anul acesta, pentru mine, s-a concretizat ieri, la Sala Thalia, prin concertul argentinienilor de la Otros Aires. Surpriză nu pentru că a fost muzică la un festival de teatru, FITS-ul e deja cunoscut pentru varietatea spectacolelor, ci pentru că eu una, sunt înnebunită după tipul acesta de muzică, Federico Aubele fiind feblețea mea de pe acele tărâmuri. Și după concertul de aseară, în acest capitol, Otros Aires ocupă locul doi. Se pare că trupa a mai concertat în România, chiar la Cluj-Napoca, anul trecut.

Nu aș putea spune că Sala Thalia e un loc foarte potrivit pentru acest tip de spectacol, deși sonorizarea a fost excelentă și a fost plin de oameni bucuroși, care s-au lăsat pentru mai bine de o oră, purtați de valuri în ritm de electro-tango. Afirm asta pentru că la așa muzică, nu merge fără dans, că energia transmisă de cei de pe scenă nu merită să rămână strânsă doar între câteva bătăi de palme. Tocmai de aceea mi-a crescut sufletul când am văzut un cuplu dansând, retrași într-un colț.

Și ca să fie surpriza mai mare, un fel de surpriză în surpriză, băieții ăștia incredibili au cântat “Perfect Day” a lui Lou Reed și a mea alarmă de fiecare dimineață, în coloratele ritmuri argentiniene specifice.

Nu vă mai spun nimic, nici nu mi-am închegat prea multe cuvinte despre ce-am trăit aseară, căci prefer să nu le las să zboare, ci să le sprijin de sunetele care mi-au încântat urechile.

Vă las cu o filmare, nu de aici, ci din Belgrad. Otros Aires au fost balsamul zilei.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *