mini manifest pentru zâmbete offline

De ceva vreme voiam să-mi prind nişte idei rupte din mintea-mi marţiană pe aici, dar nu-mi pot da seama nici acum ce m-a reţinut, cu-atât mai mult cu cât e vorba de nişte gânduri pe care le am zilnic, uneori de mai multe ori pe zi… şi-anume aproape de fiecare dată când stau la semafor şi simt că pierd timpul cu ochii prinşi de culoarea roşie care parcă se înverzeşte tot mai greu în semn de trecere. Sau poate stau eu tot mai prost cu răbdarea pe măsură ce trece timpul.

Ştiţi cum e când aşteptaţi la semafor, iar pe cealaltă parte vă aşteaptă cineva sau recunoaşteţi pe cineva. Zâmbiţi, faceţi semne, poate chiar urlaţi dacă reuşiţi să vă auziţi peste zgomotul traficului sau poate vă uitaţi doar în gol, iar la zebra din mijloc vă salutaţi fugar. Ei bine, eu mă gândeam la un mini-manifest la semafor. Să treacă timpul pentru verde mai repede, mai amuzant, mai creativ şi poate… chiar îmbucurător pentru ceilalţi.

zambete la semafor

Nu vă propun să vă maimuţăriţi, ci doar să alegeţi o persoană care aşteaptă peste drum şi să-i zâmbiţi, să-i faceţi cu mâna, să o intrigaţi cumva, iar la jumătatea zebrei să-i faceţi o urare de zi frumoasă. Nu ştiu ce-i cu sugestiile astea de zile bune în ozeneu, o fi de la soare, dar nu-mi dau seama eu… Ideea e că nu se ştie niciodată ce om înnorat puteţi însenina, ce buze căzute puteţi ridica fără prea mult efort, ce public mirat puteţi avea and so on. E ca un add friend pe facebook, că asta sună mai palpabil, dar oare câţi necunscuţi nu vă agasează online fără ca măcar să vă facă să zâmbiţi preţ de o clipă? Unfriend them şi ieşiţi la o plimbare! 🙂

În acelaşi registru idealist şi poate chiar inutil, precum presimt deja că credeţi, ar putea fi şi simplu fapt de a zice oamenilor de pe stradă: îmi place cum îţi stă părul azi, îmi place geanta ta, ce ochelari frumoşi ai sau orice-ar fi, atât timp cât chiar o gândeşti, dar n-o grăieşti de teama de a nu fi văzut drept vreun urcat pe plută şi dus departe.

Eu mai fac asta din când în când şi m-am ales cu multe zâmbete, feţe surprinse şi chiar şi recomandări şi îndrumări de unde pot să achiziţionez şi eu cutare chestie ce mi-a încântat privirea. Un fel de like şi comment în real life, că prin alte părţi facem abuz flatând diverşi necunoscuţi.

Dacă v-au atras cât de cât atenţia, puerilele mele idei marţiene pot fi transformate după cum vă poartă mintea şi buna dispoziţie dispusă să fie împărţită şi celorlalţi, cu un efort puţin mai mare decât un share de pe 9gag.

foto

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *