Luminiţa Gheorghiu – imaginea TIFF 2013

Una dintre cele mai aşteptate prezenţe ale acestei ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, actriţa Luminiţa Gheorghiu, care este şi imaginea ediţiei actuale, a fost prezentă ieri la TIFF Lounge, în cadrul unei discuţii moderate de Mihai Chirilov.

Sinceră, deschisă şi mai ales glumeaţă, actriţa a povestit despre fricile ei, atunci când vine vorba de filme. Nu consideră că are un palmares bogat, iar perfecţionismul ei o făcea uneori să nu se bucure pe măsură de câte un premiu, considerând că poate nu-l merita. “Mi-e frică la fiecare film. M-am gândit că n-am făcut suficiente filme. Sunt foarte puţine partituri în care am exersat pe poziţia asta. Frica a apărut atunci când a zis cineva că e bine ce fac, până n-am ajuns să mă diger şi să fiu de acord cu ce văd, nici premiile nu m-au liniştit”, a spus actriţa.

luminita gheorghiu tiff

Pentru Luminiţa Gheorghiu nu există actori de teatru şi actori de film. Ci actori! Dar nu neagă că dacă ar exista o şcoală de actorie de film în ţara noastră, ar merge să înveţe lucruri tehnice

În film, în echipă, te iubeşti. Regizorii sunt primele şi ultimele mele iubiri

Glumele Luminiţei Gheorghiu n-au încetat nici legat de faptul că a devenit imaginea acestei ediţii a TIFF-ului “În sfârşit sunt pe toate drumurile şi pe toate gardurile”, a spus râzând. Cât despre relaţia cu regizorul Cristi Puiu, alături de care a lucrat pentru spot-urile festivalului, actriţa spune că ar putea face cu el orice fel de film, iar în cazul celor 20 de spot-uri, regizorul “vedea că ea ştie ce are de făcut”.  “În film, în echipă, te iubeşti. Regizorii sunt primele şi ultimele mele iubiri”, a completat aceasta.

Discutând despre rolul din premiatul film “Poziţia Copilului”, actriţa spune: “Mi-e milă de Cornelia (n. red. personajul pe care-l interpretează), dar o admir. E greu să iubeşti necondiţionat, dincolo de speranţă”. Iar la capitolul spectatori de filme româneşti, Luminiţa Gheorghiu a remarcat că spectatorii români nu sunt foarte relaxaţi, pentru că nu digeră “murdăriile”.

Pe Luminiţa Gheorghiu o puteţi vedea la TIFF în  filmul “Poziţia Copilului”, care are trei proiecţii în cadrul festivalului.

Foto: Diana Câmpean

Articol publicat în Revista Bulevard

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *