Şi cărţile au festival

Prima dată au fost filmele, apoi spectacolele de teatru, urmează cărţile şi apoi muzica. Nu ştiu cum se face, dar reuşesc cumva să particip la nişte festivaluri care îmi adună pasiunile la un loc. Poate nu în aceeaşi ordine, dar nu asta e important. Proaspăt întoarsă la Cluj, am aflat că şi cărţile au de anul acesta festival.

E vorba de Festivalul de Carte Transilvania, unul care de la anul îşi doreşte să devină internaţional. Deocamdată, începe în forţă cu cinci zile dedicate cărţii (sunt pregătite 40 de standuri în Piaţa Unirii), oamenilor cărţii, de la scriitori, la reprezentanţi ai editurilor, lansărilor de carte (unele atipice, pe scenă, urmate de dialoguri cu cititorii), dar şi muzicii de toate felurile (folk, rock simfonic, muzică tradiţională).

Deschiderea are loc azi, la 12:00 în Piaţa Unirii, unde vor avea loc majoritatea evenimentelor. În rest, dacă răsfoiţi programul, veţi vedea că vor fi lansări şi la Librarium Book Corner, ceva seară de poezie şi recital de pian la Doamna T (recomand, că e prezent Alex Negriuc) şi filmul de final la Cinema Victoria (Fahrenheit 451, după lansarea cărţii cu acelaşi nume, de Ray Bradbury). .

Mai recomand, după o privire destul de fugară prin program, eveniementul de duminică, or 14:30 – “Citeşte-ne ce-ţi place” – o lectură publică din cartea preferată, alături de proiectul fotografic realizat de Marta Popescu, “Iubesc cartea”.

De asemenea, mâine seară de la 19:00 se lansează “Cartea Alcool”, de Ion Mureşan, iar de la 20:00, va concerta Ada Milea cu invitaţii ei, o formulă cu care sigur clujenii sunt deja obişnuiţi.

Mai multe despre evenimentele acestor cinci zile găsiţi pe festivaldecarte.blogspot.ro. Sau pe pagina de Facebook a festivalului.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *