De curiozitate, spre Peninsula

Da, merg la Peninsula. De curioasă mai mult. Programul nu e cel mai tentant, dar, s-o zic p-aia dreaptă, nici în anii trecuţi n-a fost. Dar atmosfera mi-a plăcut. Bine, era mare bucurie să mergi de-acasă, cu cort sau fără, cu gaşcă sau fără, să te bălăceşti la complex weekend toată ziua, iar seara să alergi de la o şcenă la alta sau să-ţi cauţi un loc departe de mulţime de unde să asculţi liniştit ce muzică vrei. După ce am aflat de mutarea festivalului la Cluj n-am ştiut dacă să mă bucur sau nu.

Da, e la doi paşi, este umbră, că e mândreţe de pădure în Valea Gârbăului, dar nu e ştrand (oricât de superficial ar suna, zilele petrecute la complex erau tratamentul perfect pentru fiecare peninsular, unde mai pui că dacă e peninsulă, musai să fie şi apă prin zonă). Apropo, scriu rândurile astea ascultând-o pe La Roux, care, recunosc, îmi plăcea acum câţiva ani, dar tot m-ar bucura şi-acum prezenţa ei la un festival. La Roux apare pe toate afişele Festivalului Peninsula de prin oraş. Nu apare însă pe site, pe pagina lor de Facebook şi nici n-a fost anunţată. Asta în condiţiile în care mâine începe oficial festivalul. Zic oficial, căci de azi de la 18:00 lumea poate să meargă deja la pădurea peninsulară, azi fiind ziua 0 a evenimentului. Nici treaba asta nu prea face mare cinste organizatorilor, cât despre problemele cu celelalte 2 concerte-capete de afiş anulate, nu prea am ce să mai zic.

Şi totuşi merg de curiozitate. Pentru că va fi o nouă scenă rock, de la Gambrinus, pentru că au şi ceva spectacole de teatru (Urletul – Ionuţ Caras), pentru că va fi şi Ada Milea cu al ei umor, bun simţ şi… alcool, pentru că-s curioasă de Paul Kalkbrenner (da, ca tot omul, am văzut şi eu Berlin Calling şi mi-a plăcut), pentru că vreau să aud live cum cântă un regizor pe care-l admir, pentru că vreau să văd cum se gestionează treaba cu La Roux, dacă totuşi vine gagica (iar dacă vine, vreau să o aud şi vorbind, că-s curioasă de vocea ei de zi cu zi) şi mai ales pentru că sunt foarte curioasă cum se va desfăşura evenimentul cât să se ridice la nivel de festival mutat pentru a deveni mai bun, la nivel de festival într-un oraş Capitală Europeană a Tineretului în 2015 şi candidat pentru titlul de CCE 2021.

Unde mai pui că vreau să văd dacă melcul electric se poate transforma într-unul peninsular.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *