Ziua Roşiei Montane pe Marte

S-au mai arătat ele semne, dar acum e clar, forma de viaţă găsită pe marte a început să prindă culoare, e roş-verde şi se-mparte în pliante, apare pe afişe. S-a pregătit chiar şi de un event pe facebook la care mai bine de 40 de marţieni au dat attending.

Orăşelul ăsta, Zlatna, căruia îi zic eu marte de ani buni (motive sunt cu gârla, le voi prezenta cândva, dar picături), e la o aruncătură de băţ de Roşia Montană. Cu toate c-a suferit de poluare ca aproape niciun alt oraş, taberele pe aici au fost cam împărţite cu privire la proiectul acela ambalat în aur şi cianuri. Nu despre asta e vorba… ci de ziua Roşiei Montane, care e mâine şi pe care, în sfârşit, o sărbătorim şi noi.

Se împlinesc 1883 ani de la atestarea documentară a Roşiei Montane. În 40 de oraşe din ţară şi nu numai, mâine e sărbătoare. Peste tot sunt evenimente, care sunteţi la Cluj, să nu care cumva să lipsiţi din La Cizmărie. Eu am venit acasă, pentru vindecare, e drept, dar şi mânată de bucuria că se mai întâmplă ceva pe aici.

Avem aşadar expoziţie foto, proiecţii de filme documentare, discuţii şi premiera scurtmetrajului “Perfect Day”, iar seara se va încheia cu folk.

zlatna rosia montana

 

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *