Românul şi grijile

Ce mai fac românii în ultima perioadă? Grija este principala lor ocupaţie, iar dacă pe lângă grija de existenţa caprei vecinului, se mai adună şi altele, din alte grădini, atunci putem spune că are o viaţa plină.

Că de grijile personale se alege praful, e altă problemă. Românul nostru e preocupat şi prea ocupat să stea-n târg şi să se îndeletnicească cu grijile colective, în care e mai mult sau mai puţin implicat. Acasă ori îi plâng copiii de foame sau dor, ori căţelul a uitat cum e să ridice piciorul când vede un copac, asta pentru că nu mai vede copaci, dar să nu intrăm în chestiuni ecologice…

Cu grijile-n gând, românul mai citeşte de pe câte-un gard promisiuni deşarte aruncate de oameni „puternici” ce stârnesc polemici, simpatii, aplauze, oameni portocalii, roşii, galbeni, oameni cu nume ce se vor bifate curând, oameni cu poziţii fruntaşe ce se vor a fi ocupate de îndată.

Românul, bombdardat de astfel de oameni, îşi lărgeşte sfera grijilor. Românul ăsta se învârte într-un amalgam de griji, între grija bârfei, a nenorocului celorlalţi, grija celor ce trebuiesc puse pe masă, triumfă acum grija prezidenţíalelor cu prea multe nume (prea proaste nume, aceleaşi nume), prea multe culori, un curcubeu de griji unde îşi face loc cu coatele şi criza, o altă grijă.

Să nu uităm de gripă. Atât mai lipsea, o mască peste nas şi gură, că ochii sunt acoperiţi de prea multă vreme.
Unde ne mai împărţim grijile? La care renunţăm, pe care le îmbrăţişăm, pe care le ignorăm şi pe care ne luptăm să le rezolvăm? Să nu uităm totuşi de noi, de spiritul uman, de câinele care, odată ce ne întoarem acasă, va putea vedea în noi un posibil copac… şi-şi va uşura grijile, că şi el are!

Colac peste pupăză au luat-o razna şi ăştia de la Metrorex. Exact acum când trebuie să-mi încurc iar treburile prin Bucureşti.

Legat de capra vecinului… intră aici.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *