Lămâia “vinovată”

Desenează, cântă la pian, găteşte şi se visa astronaut. Dar cel mai bine îi stă în ipostaza de voce a trupei sibiene Guilty Lemon. Mihaela Pîţan cântă de 10 ani şi-şi doreşte să cânte în continuare. Cine a ascultat-o a simţit cu siguranţă nota dulce pe care o aduce în trupa lămâilor de Sibiu.

Atunci când pune mâna pe microfon…

Mihaela cântă alături de soţul ei, Mihai, de foarte mulţi ani, ba mai mult, ambii au făcut parte şi din trupa lui Horia Brenciu şi au înregistrat albumul “35”. Experienţa Horia Brenciu mi-a oferit ocazia să lucrez cu unul dintre cei mai mari  entertaineri din showbiz-ul românesc şi să iau contact cu multi artişti români de valoare, aminteşte cântăreaţa.

mi-am găsit  identitatea artistică

Colegul Mihaelei de trupă, Adi, spune că aceasta se aseamănă foarte mult cu soţul ei: sunt unul şi acelaşi, unul dintre cele mai reuşite cupluri pe care eu le-am întâlnit până acum.

Artista consideră că eşti fericit atunci când reuşeşti să-ţi împlineşti visele alături de persoana iubită. În acest caz, ea poate fi foarte uşor numită – o persoană fericită, visul ei fiind să cânte alături de soţul ei, lângă care se simte împlinită pe plan artistic. Mă simt norocoasă pentru că în primul rând îmi doresc să cânt cu soţul meu Mihai, alături de care pot să spun că mi-am găsit  identitatea artistică, a mai spus solista.

De departe cea mai mare bucurie a mea este că în ultimii 10 ani am reuşit să rămân pe scenă şi să transmit publicului frumuseţea şi sensibilitatea muzicii.

Mihaela e un om liniştit, nu-i place să iasă foarte mult în evidenţă, dar îi place să-şi impună punctul de vedere şi se contrazice bazându-se pe argumente atunci când e vreo problemă. Atunci când pune mâna pe microfon şi e şi implicare muzicală, rămâi fără cuvinte. Câteodată îmi e greu să cânt la tobă din cauza emoţiei transmise de voce, de clapă, bas, chitară…, povesteşte Adi, colegul Mihaelei.

De asemenea, tot Adi mi-a spus că un hobby ascuns al Mihaelei ar fi desenatul în stil manga.

Guilty Lemon –  o trupă în ascensiune

Guilty Lemon este o trupă sibiană care abordează mai multe genuri muzicale, precum Neo-Soul, Jazz şi Funk. Pentru că aceste genuri sunt de origine americană, versurile artiştilor sibieni sunt în engleză. Odată cu maturizarea noastră ca muzicieni am început să ne descoperim propria voce ca şi grup, concretizată prin conceperea unui material de studio, semnat Guilty Lemon, precizează artista. Compoziţia de care aminteşte va conţine piese atât în limba engleză, cât şi în română.

Trupa a fost înfiinţată în 2007 odată cu reîntâlnirea a doi dintre membri trupei. Au început prin a cânta muzica unor artişti pe care îi admirau. Surpriza a venit odată cu participarea la Festivalul Internaţional de Jazz de la Sibiu şi cu reacţia publicului şi aprecierea juriului. “Acest festival ne-a dat ocazia să scoatem din sala de repetiţii şi să aducem pe scenă sound-ul Guilty Lemon”.

Trupa Guilty Lemon poate fi ascultată şi anul acesta în cadrul Festivalului, în data de 15 mai pe scena care va fi amplasată în Piaţa Mică.

Pe membri Guilty Lemon îi leagă mai mult decât pasiunea pentru muzică şi întâmplarea de a cânta în aceeaşi trupă. Sunt înainte de toate, prieteni. Sunt într-adevăr mai multe ipostaz e în care ne aflăm unii faţă de alţii, iar din fericire suntem pireteni şi colegi, atât la bine cât şi la rău, spune Adi, bateristul trupei.

un artist împlinit… pe scenă

Când era mică îşi dorea să devină astronaut. Pe lângă astronomie, o mai pasionează şi gastronomia. Cu asta îşi mai ocupă din timpul liber. Câteodată îmi testez reţetele pe membrii trupei şi nu am primit din partea lor plângeri… încă, chicoteşte Mihaela.

Harul pentru muzică cu care a fost înzestrată şi-a spus totuşi cuvântul. Încă de mică a început să înveţe să cânte la pian şi vioară, instrum ente pe care le-a studiat opt ani la şcoala de muzică din oraşul ei natal, Tecuci, iar anul acesta va termina Conservatorul, specilizarea pedagogie muzicală.

În viitor se vede aşa: un artist împlinit… pe scenă. Şi are multe şanse, atâta timp cât ştie să se bucure de toate părţile muzicii alături de nişte oameni cu care formează o familie, cea a lămâilor vinovate cu transmiterea sunetelor minunate în combinaţie cu cele mai alese emoţii, pe care le îndreaptă apoi unui public ce ştie să aprecieze un mod aparte de a face muzică.

Mihaelei îi place atât muzica pe care o face, cât şi alte genuri. Prinre muzicienii ei preferaţi se numără: D’Angelo, Dee Dee Bridgewater, Branford Marsalis, Joey Calderazzo. O carte pe care a citit-o cu drag a fost Papillion, iar dintre filme alege ultima creaţie a lui James Cameron, Avatar.

Sibiul este pentru Mihaela, cel mai frumos oraş din România, oraşul în care a decis să se stabilească după o perioadă în care a călătorit împreună cu soţul ei atât prin România, cât şi în Europa. Oraşul este  pentru mine o sursă de inspiraţie continuă şi mă simt privilegiată să pot trăi în Sibiu.

material publicat aici

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *