Îmi plac oamenii…

Pe care îi văd pe stradă. Cei care se plimbă grăbiți, se învârt căutând străduțe, se uită des la ceas sau calcă pașnic și-și fredonează pieduți gândurile. Străinii ce nu te privesc nici întrebător, nici acuzator. Care-ți zâmbesc când îi privești nedumerit. Și care te iau sub umbrela lor dacă plouă. Cei care-ți fac semn când se face verde la semafor și tu pedalezi prin vise. Care te ghidează și-adaugă recomandări. Pe care-i privești de după o perdea de fum stând la un ceai. Oamenii boemi, spirituali. Cei cu care poți glumi și care-ți înțeleg glumele. Care-ți apar cu gânduri bune, cele mai dragi intenții și chiar de nu-ți vine să-i crezi, nu se dau bătuți.

Îmi plac oamenii ce apar fix după ce-ai crezut că au dispărut definitiv și-ți fac ziua mai bună. Și cei pe care nu te aștepți niciodată să-i cunoști. Îmi plac oamenii implicați, cei care se dedică, cei care îndrăznesc să viseze fără noduri. Cei care-și împart energia cu tine și  nu te scurg de puteri în frenezia lor. Îmi plac cei cu pasiuni mici, dar cu unelte mari. Cei care se opresc dintr-o discuție importantă ca să privească ceva ce le încântă privirea, ori să inspire un parfum ce îi învăluie în amintiri. Cei care-și fac colecții de clipe. Tare mult îmi plac oamenii care-s așa deschiși, că după o discuție deja știi ce le-ar plăcea să primească de ziua lor. Care își lasă amprenta prin cele mai mărunte lucruri. Pe care îi simți în preajmă când sunt cel mai departe.

…oamenii care te privesc în ochi și pe care o să-i mai vezi probabil mâine într-un alt colț de stradă ori poate niciodată. Te-ai gândit vreodată cum ar fi ca atunci când vezi pe stradă un om ce-ți place, care te privește în ochi înainte să treacă mai departe, să te oprești în fața lui, să-l oprești și să-i furi puțin din timp spunându-i că-i un om pe placul tău pe care-i destul de probabil să nu-l mai vezi, dar că ai vrut ca el/ea să știe asta. Pentru că de cele mai multe ori ochii privesc în gol și tac și pentru că unele semne de întrebare macină. Dar astfel de surprize pot sau să te enerveze sau să-ți facă ziua mai bună. Încearcă!

Diana Written by:

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *