RCS RDS: tragicomedie in 4 acte

Nu sunt genul care preia articole de pe alte bloguri, dar după ce am citit asta – și chiar am stat să citesc cap-coadă –  m-am enervat. Preiau postarea pentru că sunt deja prea mulți care se plâng de aceste servicii. Legat de locul în blogroll în schimbul postării, nu sunt de acord. Nu mi-ar plăcea să mă știu în blogroll-ul cuiva care nu mă citește, chiar dacă sunt șanse să-mi aducă noi cititori. Prefer ca omul care păstrează niște link-uri într-o listă la vedere să dea click cu drag și să rămână acolo, măcar o clipă.

material preluat de pe raluxa.com:

Sunt obosita, sfarsita, la capatul puterilor. Ma uit in jurul meu si vad ramasitele razboiului, acte, mufe, telecomenzi, aschii si franturi inutile de cabluri. Televizorul din fata mea ruleaza nestingherit aceeasi  imagine de aproape 24 de ore. Telefonul se uita la mine neputincios.

Sunt in prima zi de contract cu RCS pentru furnizarea serviciului de televiziune digitala prin cablu RCS DIGI TV. Nu stiu de ce m-am mutat de la UPC, partener de nadejde in ultimii ani pe parte audio-video, alaturi de care am traversat multe. De fapt stiu: voiam net de la RDS si nici nu concepeam sa am disconfortul de a plati doua facturi separate, una de TV si una de internet. Si cum zeita Fortuna m-a blagoslovit cu o scara de bloc dublu cablata, cu RCS si UPC pe acceasi teava, am decis sa-mi exercit puterea liberului arbitru si sa trec de la un furnizor la altul.

Prolog

La semnarea contractului, toate bune si frumoase: am ales o oferta care imi combina RDS Fiberlink 2 si pachetul RCS Digi TV Extra Digital. Exista si o promotie pentru prima jumatate a contractului (plateai pachetele de baza, RDS Fiberlink 1 si RCS Baza Digital si primeai pachetele premium). Am plecat in mai putin de 10 minute cu contractul semnat si promisiunea ca vor veni in termen de o saptamana echipele dedicate sa imi instaleze noile servicii.

Actul 1: Instalarea

Cateva zile mai tarziu, in nefericita zi de 30 noiembrie, apare un tip cam creepy, intre doua varste, cu o cutie DIGI TV la subsuoara. Intra in casa incaltat, fara sa-si ceara scuze sau sa intrebe daca se poate (oricum nu l-as fi descaltat), incepe sa monteze jucaria, apoi iese pe scara, coboara la etajul 6 unde e cutiuta RCS, mestereste la cablu si imi pune serviciul DIGI pe acelasi cablu pe care inainte aveam UPC-ul (???).

Bun, aici trebuie sa recunosc ca am sentimente amestecate, pe de o parte imi doream sa vina cu un cablu nou, cu o mufa noua, ca la servicii noi nu trebuie sa te sprijini pe umerii concurentei, nu? Nu de alta, dar dupa aia cand nu merge serviciul tau, ai pe ce da vina (dupa cum se va vedea mai tarziu). Pe de alta parte l-am binecuvantat in gand ca nu imi trage alt cablu fiindca sunt satula de cablurile care imi stranguleaza deja locuinta.

mai multe, pe blogul raluxa.com

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *