De 1 Decembrie la RYMA

În fiecare an de 1 Decembrie, de oriunde aș fi (din fericire n-am fost niciodată prea departe), mă întorc la Alba Iulia. Eu și Mihai Viteazul acum mult prea mulți ani. Și alte sute de români. Că știu că vin cu sutele, chiar de între timp nu mai e așa spectaculos sărbătorită ziua României nici în orașul Marii Uniri.

Programul acestei zile e cu siguranță unul foarte încărcat și realizat din timp. Eu, pentru că n-am reușit să arunc o privire pe el, am să vă invit doar la două, să le zic, evenimente, organizate cu acest prilej de către asociația ryma.

Primul eveniment va avea loc mâine, 30 noiembrie, la ora 18:00. Este vorba de expoziția  „EVOLUTION –VISE, MOMENTE, AMPRENTE”.

Expoziția descrie într-un mod explicit influenţa tinerilor în dezvoltarea cetăţii, pornind de la simple idei, vise şi proiecte, până la strategii, punere în faptă şi implicit amprenta pusa pe cetate de către generaţia noastră.

Expoziția reuneşte proiecte, planşe, fotografii, crochiuri, picturi şi afişe, toate expuse într-un cadru deosebit – Centrul Cultural „Poarta 7” din spaţiile RYMA din cetate.

Centrul cultural este rodul muncii a peste 100 de studenți şi 50 de voluntari a asociaţiei RYMA care şi-au adus aportul la amenajarea acestor spaţii din ravelinul Sf. Elisabeta.

Atmosfera va fi sustinuta de catalin @ bumbapa//brum conspiracy cu un live act.

Electro Hora

Te-ai plimbat toată ziua prin oraș și vrei să te încălzești undeva lângă un șemineu, să bei o cană de vin fiert și, de ce nu, să-ți antrenezi puțin oasele? Cei din Alba Iulia știu că atunci când vine vorba de locuri de ieșit în noaptea de 1 Decembrie, e foarte greu de ales. Și nu de ales între localuri –  că nu-s nici multe, nici prea plăcute, ci de ales dacă să mai rămâi pe undeva ori să mergi acasă. Asta dacă nu te ține un pic mai mult ceva trupă cât de cât normală în fața scenei. Numai anul trecut îmi amintesc cum căutam un loc decent de petrecut noaptea și am sfârșit în fostul Space, Steps sau cum e acum, nici nu știu dacă mai există. În fine, toată vorbăria asta a mea despre party-urile catastrofale de 1 Decembrie din Alba Iulia duce la următorul anunț. Tot cei de la asociația Ryma ne invită la un party… numit așa, în spiritul zilei – Electro Horă. Ne așteaptă cu vin fiert, cu muzică bună și oameni simpatici.

vino in hora prieteniei, alaturi de RYMA

ne vom serba reciproc pe ritmurile electro-funk-disco eliberate de BADEA, si vom decola spre o lume mai buna cu vibratiile progressive-techno onduite de eLDA

va asteptam cu cel mai mare drag si plini de veselie

preview

Badea

eLDA@cromatique
eLDA

Mai multe detalii despre ambele evenimente, găsiți pe site-ul RYMA.

Diana Written by: