Se întâmplă la Sibiu

Mie mi-e tare drag Sibiul, se ştie deja. Ce nu mi-a plăcut, cât am fost acolo, a fost faptul că nu prea se întâlneau bloggerii, iar când se vedeau nu eram eu în oraş. Abia după ce am plecat au început să facă diverse întâlniri mai dese, tematice. Fireşte, le-am apreciat, dar de la distanţă. Au fost drăguţi şi mi-au dat şi mie câte un mail, însă a trebuit să le cam ignor, căci nu puteam ajunge nicicum.

Mă bucur în continuare să văd cum creşte blogosfera în oraşul unde am început să scriu serios pe un blog (dincolo de tentativele cu yahoo360degrade din liceu), locul unde am fost blogger şi mai serios, acreditat la Festivalul de Teatru etcetera.

Cel mai recent mail primit de la blogosfera sibiană n-a putut fi ignorat.

Aşadar, mare atenţie, mare! Mâine la Sibiu se întâmplă următoarele:

Tag the Flag – adică un mod inedit de turism la Sibiu

Trei bloggeri sibieni, împreună cu Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) şi a Primăria Municipiului Sibiu (mă bucur să văd primăriile tot mai implicate în iniţiativele care chiar merită!), organizează un concurs prin care se doreşte identificarea, dar şi promovarea prin intermediul Internetului a locurilor şi evenimentelor nu foarte cunoscute din Sibiu.

Plecând de la ideea că turismul tradiţional este cam monoton, organizatorii au copt o altă modalitate de a cunoaşte oraşul. Astfel, pe lângă locurile ce se consideră că merită văzute, cei ce vor participa, urmează să cunoască şi un alt tip de evenimente din Sibiu, nu atât de atractive pe plan turistic, precum Raliul Sibiului ori promovarea tirului cu arcul.

Aceasta este prima ediţie Tag the Flag Sibiu şi au fost chemaţi să participe bloggeri reprezentativi ai oraşelor: Mediaş, Alba Iulia şi Hunedoara. Printre concurenţi se numără şi alţi bloggeri, sibieni care acum locuiesc prin diverse oraşe ale ţării.

Aceştia vor trebui să descopere atracţii turistice în zonele slab vizitate ale oraşului şi să scrie apoi despre ele. Aceste locuri vor fi prezentate şi sub formă video, cu ajutorul celor de la Sibiu Media Center.

Concursul va începe mâine, 25 iunie, la ora 12:00 din Music Pub (un loc foarte simpatic din Piaţa Mică) şi va dura cam 4 ore.

Unul dintre bloggerii organizatori, Tudor Popa, de la care puteţi afla mai multe detalii, a spus:

Datorită profesiei mele, am umblat mult prin oraşul Sibiu, în special în zonele istorice. Cu toate astea, în timpul căutării de noi puncte de interes pentru turismul sibian, am descoperit multe bijuterii arhitectonice de care nici măcar nu aveam habar că există. Sunt străzi la doar câteva sute de metri de Piaţa Mare pe care nu am mai fost de ani buni sau, mai tragic, pe care nu am fost niciodată. Există nenumărate zone boeme şi liniştite în tot oraşul care, din păcate, nu sunt cunoscute nici măcar de sibieni. Prin proiectul Tag the Flag sperăm să mediatizăm cât mai multe dintre acestea şi să împărtăşim sibienilor şi turiştilor o părticică din ce am trăit noi plimbându-ne prin Sibiu.

Organizatori Tag the Flag Sibiu: Tudor, Monica şi Rareş.
Parteneri: punctedeinteres.ro, www.TiparesteAcasa.ro, Music Pub Sibiu, Sibiu Media Center, Lucas Super Sandwich. Proiect susţinut de Primăria Municipiului Sibiu. Premii oferite de punctedeinteres.ro şi WayteQ.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *