De-ale toamnei evenimente

Început de compunere:

afară e toamnă. [Nu. Nu-i toamnă. E cald și bine. La mine, pe marte, lumea merge încă la ștrand.]

afară e încă vară, dar în suflete toamnă timpurie. [Nu. E prea siropos. Și nu mai e nici vară. E prea rece seara. Și sufletele sunt oricum  ușor astenice. Sau? ]

a venit toamna, a început blogul să-mi zâmbească, după ce s-a ascuns de mine aproape o lună. I-am întors și eu un rânjet, după care, ca un făcut, mi-am deschis ochii prea puțin preocupați de prea multe întâmplări și mi-am dat seama că-n jur se întâmplă lucruri [bun, așa mai merge, să continuăm]…

* Raluca Moisi și Cătălin Petru fac lucruri faine la Timișoara. Adică se mișcă spre fapte bune. În primăvară, Cătălin a inițiat proiectul alergotura.ro pentru a încuraja oamenii să facă mișcare pentru sănătate. Proiectul a adunat zeci de oameni mai voioși și sute de kilometri parcurși. Pe 9 octombrie 2011, jogging-ul e transfortmat de cei de la alergotura.ro într-un act de caritate. Campania “Mișcă-te spre o faptă bună!” îi îndeamnă pe oamenii care aleargă și nu numai, să îi ajute pe cei 350 de copii de la orfelinatul din Valea Plopului, care funcționează datorită donațiilor. Copiii sunt hrăniți și îngrijiți de părintele Tănase. „Îmi doresc ca prin acest eveniment să ajutăm și să facem cât mai cunoscută povestea unui român ce a făcut un lucru remarcabil” spune Cătălin Petru.

mai multe despre campanie

sprijină mișcarea!

Mai din zona casei și culturale

* În weekend (30 sept. – 2 oct.), la Alba Iulia, are loc cel mai simpatic festival al începutului de toamnă, zic eu. Sau cel mai plăcut, că vine cu numele de “Plăcerile vieții” și reușește să adune unele numa’ bune – muzică, filme, gastronomie, dans, conferinţe, expoziţii, concursuri, teatru etc. În Cetatea din Alba Iulia se va organiza prima ediție a Festivalului “Dilema Veche”. Eu zic doar atât:  Alexandru Andrieș, The Mono Jacks, Tolouse Lautrec, dans contemporan, proiecții filme, invitați care mai de care,  discuții ce se anunță de neratat pluuus piesa de teatru “Felii”, cu Ofelia Popii, de la TNRS  (piesă pe care numai eu știu de când vreau s-o văd, ratând-o în repetate rânduri) și multe altele.

program festival

* Mai e și Festivalul Internaţional de Teatru “Poveşti”, ediţia a V-a, care va avea loc în perioada 5-9 octombrie, tot la Alba Iulia. Vor fi cinci zile de spectacole de teatru, dans, animații stradale și diverse ateliere. Pentru mai multe detalii, puteți arunca o privire peste program. Mie mi s-au triplat pupilele de bucurie când am văzut  în program spectacolul de dans, Scattered, pe care l-am savurat anul trecut la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și pe care nu mă așteptam, dar visam să-l revăd.

numa’ zic:

 

Diana Written by:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *