Noiembrie cu folk la Alba Iulia

Titlul inițial era “Ziua de mâine aduce… folk la Alba Iulia”, dar Marius Rusu a fost mai rapid și a gândit ceva asemănător.

Eu la Alba Iulia sunt ca acasă și de multe ori chiar acasă, chiar de aici mă regăsesc la categoria: bloggeri din țară. Când m-a întrebat un prieten dacă m-ar interesa o acreditare la festival, n-am stat pe gânduri și-am primit astfel unul dintre cele mai faine cadouri ale toamnei. Astfel, între 11-13 noiembrie voi fi prezentă la Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine”.

Prin noiembrie 2008, dintr-o întâmplare, am ajuns cu doi foști colegi de liceu la Festivalul de Folk “Ziua de mâine” și am avut o seară încărcată de… ropote de aplauze. O ascultam pentru prima dată live pe Ada Milea și eram mai mult decât absorbită. M-am bucurat tot atunci să îi ascult pe Țapinarii, Poesis și l-am descoperit încântată pe Emeric Imre, care cânta cu Gashkademia de Folk. Am plecat atunci de la recital fredonând într-una “Nebun de alb” și “Condamnare”.

De atunci n-am mai ajuns la festival până anul trecut, când am mers special să-i ascult și să-i susțin pe Plus Noi.

Anul acesta voi putea savura fiecare părticică a festivalului. Sunt foarte curioasă care sunt participanții (despre concurs), iar în același timp abia aștept să mă bucur de recitalurile celor din program (și ce program!). Vor fi trei zile pline de poezie și muzică la Alba Iulia.

Inițial, văzut-am pe blogul lui Paul, erau și Ada Milea cu Bogdan Burlăcianu în program, cu Nasul, după Gogol, un spectacol pe care mi-ar fi plăcut să-l revăd.

Am să revin cu informații! Între timp, puteți urmări foreverfolk.com și folkalba.ro pentru mai multe detalii despre festival.

Organizator: Consiliul Județean Alba

Parteneri în organizare: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Alba Mall, Art Cafe Downtown

P.S. – dacă anul trecut pe afiș se găsea o umbră pe care o cunosc, anul acest am să ascult, sper, Umbra:

Diana Written by:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *