Ziua II de concurs la #folkalba

În a doua parte a concursului de folk de la Alba Iulia au apărut pe scena de la Prichindel tot cinci concurenți. Bine, șase. Mâine vom afla și cine sunt câștigătorii. Până atunci am să-i prezint pe scurt pe cei care au cântat astăzi.

Ionuț Mangu

Primul concurent a fost Ionuț Mangu, cel care poate fi ascultat foarte des în Ceainăria La Port din Cluj. Ionuț a debutat în anul 2008, s-a înscris la Festivalul Chira Chiralina din Brăila, apoi la Festivalul Ziua de Mâine, în același an. La concurs s-a prezentat cu melodiile “Fantezii duminicale” (care mie una mi-a plăcut foarte mult) și “Încă o zi”.

Marius Dașcău

 A fost invitat apoi pe scenă Marius Dașcău din Vaslui, care a cântat piesele “Ne-am căutat” – muzica și versurile de Sorin Poclitaru și “Minunat”, melodie pe care a compus-o într-o perioadă mai grea din viața lui. Marius este câștigătorul Marelui Premiu de la Folklung 2011.

Roxana Zăpârțan

Roxana Zăpârțan a fost cea de-a treia concurentă a zilei. Vine din Cluj, cam de unde sunt majoritatea concurenților de azi. Roxana are 20 de ani și e foarte talentată, chiar mi-au plăcut melodiile sale, “Mărturisire” și “Plimbare pe ață”.

Mirona Pascu
Mirona Pascu

Pe a patra concurentă m-am bucurat foarte tare să o văd pe scenă. E vorba de Mirona Pascu, Mironeasca. A cântat două dintre piesele care-i sunt cele mai dragi: “Dependent indiferent” și “Dragostea”. Și a sunat tare bine. O văd sus pe fata asta. Și nu pentru că o cunosc.

Claudia Ciobanu și Dan Ioniță

Ultimii participanți au fost Claudia Ciobanu și Dan Ioniță care sunt tot din Cluj și au cântat piesele “Mesaj” și “N-ai știut” – muzica și versurile îi aparțin Claudiei.

După concurs a urmat recitalul celor de la Plus Noi, recital asupra căruia am să revin, căci despre băieții ăștia scriu mereu cu drag și încă mai am cuvinte. Ce voiam să mai amintesc e că aceștia au anunțat câștigătorii concursului de popularitate de pe site-ul festivalului. Este vorba de trupa Icarus cu melodia “În tren”, care a adunat cele mai multe like-uri.

Organizator: Consiliul Județean Alba

Parteneri în organizare: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Alba Mall, Art Cafe Downtown

 

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *