Ziua I de concurs la #folkalba

Azi i-am ascultat pe primii cinci participanți ai concursului organizat de Festivalul de Folk “Ziua de Mâine” de la Alba Iulia. Bine, cinci e greșit spus, că Icarus are doi membri. Concursul a avut loc la Teatrul de Păpuși Prichindel și a fost moderat de Vali Șerban, directorul festivalului.

Prima care a cântat a fost Alexandra Andrei din Negrești, care a început cu “Parfum de Limonadă”, după versurile lui Gellu Naum,  o piesă chiar simpatică, apoi a cântat melodia “Dulce Mic” – muzică și versuri proprii. Alexandra are 22 de ani și cântă la chitară de la 17 ani. Ea a participat și anul trecut la acest concurs și a obținut premiul II.

Alexandra Andrei

A urmat apoi Ioan Mateiciuc, care a cântat “Cai în Cer” și “Telegramă din iarnă”. Ioan este din Siret, Suceava, are 25 de ani și din 2010 face parte din Grupul Altcumva, care a primit anul trecut la festival Premiul Radio România Actualităţi.

Ioan Mateiciuc

Laura Todică, câștigătoarea premiului de popularitate al festivalului de anul trecut, a fost a treia concurentă. După cum observa și Feri Teglas, participanta din Alba Iulia are o voce… neașteptată. Laura are 16 ani și are ceva vechime când vine vorba de participările la concursurile organizate în cadrul acestui festival.

Laura Todică

Au fost invitați apoi pe scenă băieții de la trupa Icarus, care au cântat piesele “Un alt timp” și “În tren” și au fost acompaniați de aplauzele celor din sală. Icarus e formată din Andrei Cicioc (voce și chitară) și Pinghireac Bogdan (chitară) din Săveni, Botoșani.

grupul Icarus

Ultimul concurent al primei seri, dar deloc cel din urmă, vorba clișeului, căci chiar a fost pe placu-mi, a fost Cosmin Vaman care aduce, e drept, cam mult cu Dan Teodorescu de la Taxi, însă care-a reușit să fie amuzant și romantic.

Cosmin Vaman

A făcut sala să râdă cu a sa melodie de “dragoste” – “Românii au talent”, dar și să suspine, cântând o piesă cu adevărat de dragoste, “Cele mai frumoase”, pe care vă invit s-o ascultați. Aș zice că live sună și mai bine.

Prima seară de folk de la Prichindel s-a încheiat cu un recital susținut de Daniel Avram, care a cântat inspirat fiind în mare parte de versurile poetului Dumitru Mălin, iar la final, fiindcă plouă pe pământ, au cântat împreună cu el, Vali Șerban și Marius Matache.

Organizator: Consiliul Județean Alba

Parteneri în organizare: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Alba Mall, Art Cafe Downtown

Diana Written by:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *