Ritmuri de iarnă la Alba Iulia

din seria: iată că sunt evenimente şi chiar culturale şi în Alba Iulia, doar că stau pitite şi trebuie să le descoperim şi să dăm de ştire!

Se ştie că la Alba Iulia folk-ul e la el acasă. Şi pentru că nu e un simplu vizitator, ce calcă pragul cetăţii în noiembrie, la festivalul deja suficient de amintit, Ziua de Mâine, aflaţi că folkului îi mai place să hălăduiască uneori prin câte-un bar, pe unde un trubadur pus pe note muzicale, scoate o chitară sau, după caz, o ukulele şi bucură fiinţele venite la o porţie de relaxare.

Pentru albaiulienii ce îndrăgesc oamenii cu chiatare şi cântecele lor de munte şi nu numai, se va organiza vineri, 3 februarie, recitalul de folk “Ritmuri de iarnă”, care se pare că a ajuns deja la a III-a ediţie.

Eu, cel puţin, recunosc cu ruşine că abia acum am aflat de acest eveniment, care pe lângă faptul că va aduce în faţa spectatorilor câţiva tineri ce le vor încălzi sufletele, le va pune pe tavă şi-un spectacol de pantomimă (grupul Skepsis) şi este o manifestare cu scop caritabil, iar banii strânşi (va fi 5 lei intrarea) vor fi donaţi Anei Maria Salcu, o elevă de 16 ani, diagnosticată cu cancer, despre care puteţi citi mai multe aici.

În ritmuri sensibile de iarnă, cei care vor merge vineri la Teatrul de Păpuşi Prichindel, din Alba Iulia, vor putea să-i asculte pe:

  • Dan Viorel Ștefan (Zlatna)
  • Laura Todică (Alba Iulia)
  • Cristina Gabriela Baca (Sibiu)
  • Marius Smărăndoiu (Sibiu)
  • Filip Dan Robert (Cluj-Napoca)
  • Adi Mitescu și Puiu Bretoiu (Teiuș)
  • Feri Teglas (Mediaș)
  • Plus Noi (Aiud – Zlatna)

Evenimentul este coordonat de Sebastian Kincses (membru al grupului folk Plus Noi) şi Radu Truţă, iar partenerii sunt:

Teatrul de Păpuși “Prichindel”, Alba Iulia

Fundația “Inter-Art”, Aiud

Centrul Cultural “Liviu Rebreanu”, Aiud

Consiliul Județean Alba

Grupul “Skepsis”

P.S. – va avea loc şi o tombolă cu premii surpriză.

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *