Ritmuri folk în plină iarnă

După cum vă anunţam săptămâna trecută, vineri am avut parte de folk în Cetate, în ritmuri de iarnă.

La evenimentul caritabil de la Teatrul de Păpuşi “Prichindel” s-au adunat aproximativ 100 de oameni, au cântat 13 voci, ne-au amuzat 6 actori de la Skepsis, s-au dat nu-mai-ştiu-câte-dar-destul-de-multe-şi-interesante premii la tombolă, 4 bloggeri prezenţi (care-au fost şi la festivalul de folk din toamnă), dintre care doi spectatori grăbiţi dar interesaţi (Marius Rusu şi Makavelis), unul cântăcios (Feri Teglas) şi-un marţian, bineînţeles (fata de la bilete). Şi s-a adunat o sumă frumuşică pentru Ana Maria Salcu. Nu spun cât, dar au fost multe persoane care nu s-au limitat la a plăti doar biletul de intrare. Ba unii au venit doar pentru a lăsa bani, fără să mai rămână la spectacol (pierderea lor).

E drept, a fost cam frig şi recitalurile lungi, dar plăcute. M-am bucurat să văd că Fane n-a cântat singur, ci cu-a lui Ţâmbur, şi că şi aşa, l-au ajuns emoţiile şi a spus că Luna, melodie pe care au interpretat-o, a ascultat-o prima dată acum 3 sau 4 ani la acelaşi festival (care, repet, a ajuns la a III-a ediţie). A cântat apoi Laura Todică, pe care o ascultasem şi la Ziua de Mâine, fata care cântă despre cai.

Au urcat apoi pe scenă Cristina Baca şi Marius Smărăndoiu din Sibiu, despre care unii zic c-au fost senzaţia serii, eu nu mă pronunţ, pentru că n-am reuşit să-i ascult foarte mult. Totuşi, mandolina lui Marius a făcut plăcută plimbarea pe ritmuri irlandeze şi de prin sudul Italiei. După ei a cântat Filip Dan Robert din Cluj-Napoca (pe care l-am ascultat prin noiembrie la Ceainăria La Port), apoi Adi Mitescu şi Puiu Bretoiu din Teiuş, iar prima parte a recitalului a fost încheiată de un blogger cu-o chitară, Feri Teglas din Mediaş.

Cei de la Skepsis şi-au adaptat pantomima la câteva secvenţe scurte şi amuzante, apoi au fost împărţite premiile pregătite pentru public (din partea fundaţiei Inter-Art), iar pentru cei care au rămas pentru a doua parte de cântări, au apărut pe scenă cei de la Plus Noi şi Marius Popa.

Mai degajaţi şi parcă mai grăbiţi ca de-obicei, aşteptaţii demidulci, au mai gafat-o pe alocuri, dar orice s-ar întâmpla, cel puţin unul dintre ei a dovedit că are mereu cuvintele la el şi ştie cum s-o-ntoarcă, nu degeaba-i filosof. Padre a avut nişte intervenţii aşa spirituale, că nici nu am mai simţit lipsa poeziilor rostite de el înainte de unele melodii.

Aşa cum a spus şi el, la un astfel de eveniment, invitaţii n-au stat deloc pe gânduri când au fost chemaţi să participe, au venit şi au cântat cu drag şi cu speranţa pe care-am avut-o şi noi, cei de pe margine, cei din sală, că ne-am adunat pentru o faptă bună, al cărei rezultat sperăm să-l primim cu zâmbetul pe buze.


Diana Written by:

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *