Kjartan Sveinsson de la Sigur Rós și INNI la TIFF 2012

Despre post-rock, stilul în care ar fi încadrată muzica lor, spune că e bullshit. Nu se ia după etichete, nu consideră că muzica lor aduce ceva spiritual, iar influențele islandeze, după el, nu există. Trupa al cărui vocalist a inventat un limbaj special pentru melodiile lor, s-ar putea să cânte în viitorul apropiat și la noi în țară. “Totul este posibil”, a spus tipul de la clapele trupei islandeze.

Invitatul de la TIFF lounge face parte și din juriul de anul acesta, însă n-a vorbit deloc despre filme. A spus doar că este atât amuzant, cât și solicitant să faci parte din juriu. La capitolul muzică, este foarte deschis, chiar îi plac și unele melodii a la Britney. Nu are cunoștințe despre muzica sau filmele românești.

Kjartan Sveinsson pare o persoană care nu se încurcă prea mult cu cuvinte mari, nu pare să se simtă foarte în largul lui prin preajma presei. “Noi cântăm metal, îl venerăm pe Satana”, spuneau membrii trupei în documentarul pe care l-am văzut seara la Cinema Florin Piersic, “Inni”.

“Cel mai important este să te bucuri când cânți, nu să aștepți anumite reacții din partea publicului” KS

Inni e un deliciu pentru iubitorii formației. Unul încărcat de lumină, care te “orbește” și te hipnotizează la propriu. Iar muzica, ei bine, foarte fain alese melodiile din concert, au folosit piese diferite față de primul documentar, “Heima”. Revenind la imagini, “siguroșii” apar în cadre foarte intime, imaginile ne prezintă clar ce se întâmplă pe scenă. Mâinile lui Kjartan vibrează pe clape într-un fel în care nici nu le mai poți urmări și nu rămâne decât să te lași purtat de sunete.

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *