Cultură la Alba Iulia

Mereu m-am plâns că la Alba Iulia nu se prea întâmplă lucruri, iar bucuria mi-a fost de fiecare dată mai mare când am observat că totuşi, se mai organizează ceva. Festivalul celor de la Dilema Veche a fost anul trecut o minunăţie pentru oraş, evenimentele variate (teatru, dans, muzică, filme) au reuşit să atragă ceva public. M-am întristat să văd că nu va fi, cum şi-a propus, un festival cu continuitate.

Acum, dacă oamenii sunt obişnuiţi cu evenimente gen Zilele Oraşului, punctele forte fiind date de mici şi bere, e cam greu să-i vezi entuziasmaţi sau măcar prezenţi, la evenimente culturale. Cum a fost, spre exemplu, la Alba Jazz, care a fost o energie pentru oraşul descărcat de manifestări culturale. De anul acesta, din când în când, însă cu pauze destul de mari, parcă cetatea a fost presărată mai des de spectacole, concerte şi nu numai.

Seria bucuriilor culturale din Cetatea Alba Iulia s-a îmbogăţit de ieri şi sper să crească.  Alba Iulia Music & Film Festival este noul festival al toameni pe tărâmuri albaneze. De foarte multe ori le-am povestit prietenilor mei din Ab de evenimentele din Cluj, în special despre ce aduce fain TIFF-ul. Mă bucur că poveştile nu rămân la acest nivel şi că oamenii din cetate au şi ei parte de câteva zile încărcate artistic.

programul evenimentului 27-30 septembrie 2012

Alba Film Fest pe Facebook

Ne vedem în cetate la ascultat şi văzut lucruri de calitate! Intrarea este liberă!

 

PS pt Cluj – astă seară la Casa Universitarilor, Filarmonica Transilvania ne invită la un concert In memoriam Jon Lord, pornind de la ideea drăguţă a dirijorului Paul Mann, care va umple de energie, iar, o sală întreagă.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *