Create.Act.Enjoy and go to India

Mâine pornesc spre India, la festivalul internațional de la Kerala, patru din cei cinci artiști clujeni de la Create.Act.Enjoy, companie artistică independentă cu doar un an și-un pic de activitate, dar deja cu un spectacol la un festival internațional și, mai mult, cu o imagine din spectacolul lor pe mai toate materialele oficiale: afiș, website, invitații la festival.

keralaSpectacolul de teatru-dans “This is my mind. Come into my body” va avea reprezentația în 19 ianuarie, în Thrissur Kerala. Scenariul pornește de la un studiu social ce-a inclus intervievarea mai multor femei din domeniul artistic, principalele teme fiind date de identitatea artistică feminină și personalitatea într-o lume tot mai confuză.

Le-am întâlnit pe fetele din grupul ce se-ndreaptă spre India cu un spectacol pe care sper să-l văd la Cluj cât de curând, și-am vrut să aflu ce cred ele despre personalitatea unei femei-artist.

Ce înseamnă să ai personalitate în ziua de azi, ca artist?
Alexandra Felseghi (regizor)– Înseamnă să reuşeşti să-ţi păstrezi coloana vertebrală şi să nu renunţi la visele pe care le ai pentru comoditate. Să-ţi laşi o parte din confort pentru ceea ce-ţi doreşti.

Diana Buluga (actor) -Să ai curaj să vorbeşti despre ceea ce te preocupă şi te frământă pe tine ca artist. Să nu te cramponezi de ce vrea publicul. Dacă vrei să vorbeşti despre feminitate, să o faci! Mi-aş dori ca actorii din România să iasă din spaţiul clasic, să vorbească despre ceea ce îi arde pe ei. Să provoci destinul. Dau aici exemplu plecarea în India… am fost foarte aproape să zicem “gata”, dar n-am făcut-o. Am făcut confirmarea fără să avem bani de drum.

Raluca Lupan (actor) –Pentru mine înseamnă să lupţi. Să te trezeşti cu gândul: “ăsta e planul pe ziua de azi!”. Înseamnă să ai nişte oameni care au aceleaşi întrebări ca tine şi care sunt la fel de nebuni să meargă până la capăt, fără să se gândească la consecinţe. Mă simt acasă cu ei şi ştiu că orice lucru poate fi depăşit.

kerala2Create.Act.Enjoy – companie artistică independentă, fondată în decembrie 2011, care-şi desfăşoară activitatea pe trei paliere: proiecte de teatru şi film independent, programe de terapie prin artă şi integrarea bolnavilor în societate şi organizarea de evenimente speciale. Membrii companiei îşi scriu singuri textele, iar fiecare are o chestie numai a lui, pe lângă meseria propriu-zisă.

“Noi facem cam tot, nu poţi să-ţi faci strict meseria, mergem pe ideea: ce-i făcut cu mâna ta, e bine făcut! Ce se întâmplă la Create.Act.Enjoy este o modalitate în care-mi place să fac teatru”, mi-a zis Alexandra Felseghi.

“Sunt oameni care rezonează cu tine şi care au şi alte calităţi. Scopul nostru e să reuşim toţi, nu unul singur”, a completat-o Raluca Lupan.

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *