Împăcare pe ritmuri jazz

Când m-a invitat Oltea la Jazz TM, n-am ştiut să-i zic altceva decât că sunt foarte obosită. După o lună iunie plină de festivaluri, care mai de care sau poate chiar cele mai cele (TIFF, FITS, Electric Castle, Jazz in the Park), e normal să te simţi epuizat. Dar şi mai obosit te simţi când ieşi din nebunia asta şi drumurile tale se învârt în jurul casei. Şi uite că salvarea de la un aşa-zis sevraj post festivaluri mi-a venit dinspre Banat, cu-o invitaţie la un weekend liniştit, cu jazz.

Unde mai pui că se împlinesc cam doi ani de când am hotărât să las în urmă Timişoara cu bune şi rele şi să nu mai privesc înapoi, decât sporadic, în caz de ceva eveniment drag? Acum simt că mă momeşte oraşul ăsta şi mă cheamă să ne împăcăm. A pregătit pentru asta câteva concerte care n-au cum să te lase indiferent şi a adunat în jurul lor şi nişte oameni pe care mi-e dor să-i văd.

JazzTM FB cover

Aşadar, între 5 şi 7 iulie, merg să-i ascult pe: Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray. Nu doar numele pe post de capete de afiş sunt tentante, care n-au cum să nu te zguduie puţin când auzi de prezenţa lor la festival. Mie mi-e tare drag şi Iordache şi abia aştept să-l aud. Cât despre celelalte nume, nu sunt eu cel mai fin cunoscător, dar în asprimea mea muzicală, ştiu că mereu am plecat cu descoperiri de piese numai bune de pus pe repeat de la astfel de evenimente. Aşa că merită lăsat loc şi-n iulie pentru festivaluri.

Festivalul de Jazz de la Timişoara e la prima ediţie. Nu sunt în măsură să discut despre faptul că e şi cel de Gărâna curând şi ce probleme sau nu sunt pe acolo, mai ales când la Cluj anul ăsta s-au desfăşurat deja patru evenimente legate de jazz. Din partea mea, să tot fie jazz peste tot! Că oamenii au nevoie mereu de linişte venită prin astfel de căi.

*

JazzTM e un festival deschis, accesul e gratuit, iar cine vrea să se odihnească totuşi (deşi te pune muzica automat în mişcare) poate să-şi cumpere un loc pe scaun cu 50 de lei. Concertele încep în fiecare seară de la 19:00, în Piaţa Victoriei, deci jazz în buricul târgului.

Un eveniment produs de plai.ro n-ar trebui să dea greş. Organizatorul festivalului este primăria Timişoara, iar pentru mai multe detalii despre program şi artişti, puteţi accesa site-ul oficial al festivalului şi pagina de facebook.

*

Bonus: în timp ce scriam despre JazzTM, cu un ochi aici, unul la program şi urechile prinse-n youtube, am găsit ceva foarte simpatic (duminică de la 20:15 aud şi live):

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *