Play for PLAI – concurs pentru clujeni

Când am auzit prima dată de PLAI, părea a fi un festival foarte fain pe care eu l-am ratat “pe veci” atunci când am ales între oraşe când a venit vorba de facultate. Nu ştiam mare lucru, decât că e cu muzică bună. Chiar şi atunci când am locuit o vreme în Timişoara am reuşit cumva să îl ratez, mutându-mă din oraş cu câteva zile înainte să înceapă. Degeaba m-au invitat o grămadă de oameni, nicicum n-am reuşit să merg.

Anul ăsta am primit o invitaţie mai specială pe care nu-mi permit s-o las să treacă pe lângă mine. Cea de blogger la PLAI. Cu toate astea, aş fi mers oricum pentru ZAZ şi Patrice şi de curioasă să văd cum e, după experienţa JazzTM. Mi-am convins şi nişte prieteni din Cluj, iar între 13 şi 15 septembrie ştim deja de luni bune ce vom face.

Şi cum invitaţiile neonorate din trecut parcă se întorc în grădina mea, invit clujenii la PLAI, dar nu oricum, îi pun puţin la treabă. Am lăsat două invitaţii în Old School, nu mai zic şi strada, că e un fel de mini treasure hunt ce facem noi aici până la urmă. E un local drăguţ din Cluj, unde pe la 18:00, cine ajunge primul la bar şi cere invitaţiile, om cu plai şi fără boi s-a făcut. Veţi găsi şi nişte instrucţiuni pentru validarea biletelor şi dacă mă detectaţi prin cafenea, poate mai stăm şi la o poveste. Important e să vreţi să mergeţi la festival şi să fiţi pe fază.

plai 1

Plai e un festival cu artă, multiculturalitate şi muzică (world music), iar anul ăsta ne bucură cu ZAZ, cu revenirea lui Patrice, Baba Zula, Maïa Vidal (artist rezident), Nuevo Tango Quintet feat. Marili Machado şiiii Vieux Farka Touré. Mai multe găsiţi pe site. Şi o discuţie cu unul dintre organizatori, aici.

Ne vedem la PLAI, da?

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *