Pe cărări de… câmpie şi drumuri spre jazzTM

Ziceam după Jazz in the Park, dincolo de faptul c-a fost prea puţin jazz, că muzica asta te poartă cum vrea ea, nu cum vrei tu. Că dacă ar fi după mine, aş mai sta o vreme locului. Dar cum să poţi când uite ce se întâmplă începând de mâine la Timişoara? Se întâmplă JazzTM, puţin cam în timpul săptămânii, dar mult prea fain. Îmi pare rău de cei din alte oraşe care tânjesc după numele de pe afiş şi nu pot ajunge. Eu o să vă povestesc aici ce aud şi-o să fac şi fotografii. E a doua ediţie, prima mi-a plăcut la nebunie şi acum o să experimentez nebunia x 2. Aia infinită ar fi fost de reuşeam să ajung şi la Gărâna, dar poate la anul.

jazz tm 2014

Ce n-aş rata pentru nimic în lume la JazzTM

E drept, o să prind tot festivalul, că de-aia merg, dar dacă ar fi să aleg ce prefer, şirul sună cam aşa:

* Andreya Triana, a cărei lipsă i-am simţit-o la Electric Castle, la concertul Bonobo, dar m-am bucurat să-mi aud melodia preferată din colaborarea lor. Acum o aud solo şi abia aştept!

* Lizz Wright – pe ea o tot ascult solo, dar combinaţia Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright sună într-un mare fel! (Terri Lyne Carrington a câştigat un premiu GRAMMY în 2012 pentru Best Vocal Jazz Album, iar în 2013 i-a fost decernat premiul GRAMMY pentru Best Instrumental Jazz Album – acordat pentru prima oară unei femei.)

* The Cat Empire – nu cred că e nevoie de completări.

Oricum, astea-s doar numele a căror prezenţă în line-up m-a surprins şi foarte bucurat. Anul trecut mi-a plăcut tot ce am auzit, nu cred că se va schimba ceva acum.

Programul celei de-a doua ediţii:

9 iulie 2014

Terri Lyne Carrington feat. Lizz Wright

Andreya Triana

JazzyBIT

10 iulie 2014

Al Jarreau

Neil Cowley Trio

Blazzaj

11 iulie 2014

Anoushka Shankar

The Cat Empire

Teo Milea

JAZZ se va desfăşura în Piaţa Victoriei din Timişoara în perioada 9-11 iulie 2014. Accesul la festival este gratuit, dar se pot rezerva locuri pe scaun într-o zonă special amenajată din faţa scenei cu 50 lei/festival. Informaţii găsiţi pe jazztm.ro şi pe pagina de facebook a JazzTM.

JazzTM este un festival organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi produs de PLAI.

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *