Jazz TM – cu paşi mărunți spre dezlănțuire – ziua 2

După două zile de stat în Timişoara, după ce m-am tot plâns de căldură şi am ascultat multă muzică live, am ajuns să cânt şi eu, dar la cea mai mică trompetă din lume. Da, sunt deşteaptă, aşa că am răcit, însă nu știu exact dacă ăsta e motivul pentru care pe la 20:35 am simțit că intru în transă, ori mai degrabă Ana Cristina Leonte Quintet, care au dat startul celei de-a doua seri la Jazz TM, cântându-ne și încântându-ne cu melodii de pe albumul Secret Lover și nu numai. Am stat cu ea la o poveste scurtă azi, pe care o veți putea citi zilele următoare în Revista Bulevard.

ana cristina leonte

Înainte să vă povestesc despre concertul celor de la The Ruff Pack, o să fac ceva ce n-am mai făcut până acum pe blog, trag un embed la un post de pe FB, ca să nu mă repet:

Sa spui ca faci hip hop jazz si s-o dai pe Beatles.. asta inseamna sa fii mafiot. The Ruff Pack la #JazzTM m-au bagat pe confuzii placute!

Posted by Diana Câmpean on Saturday, July 4, 2015

Concertul băieților a fost cel mai prietenos lucru din festival. Chiar dacă pe primele două melodii încă mă întrebam “Oare când încep?”, suprizele de mai apoi au făcut așteptarea să merite. Celelalte surprize au fost trompetistul Lee Hogans și percuționistul Mino Cinelu (care parcă a avut în plan să cânte cu un sfert din trupele din festival). S-au adunat niște energii în jurul lor care, auzit-am, s-au stins abia târziu în noapte, după un jam session.

ruff pack

Unii se întreabă dacă mai este muzică după Liv Warfield și NPG Hornz, alții, din alte orașe, au plecat cumva liniștiți spre casele lor, cu gândul la concertul ăsta ca fiind the one! Noi, care-am avut prilejul să fim și ziua prin zonă, ne-am bucurat cumva de două concerte în același format, soundcheck-ul lor fiind un adevărat spectacol în care nu se puteau abține să nu dea tot din ei. E vorba de o echipă ca o familie, și deși fiecare membru are proiectul lui separat, când se întâlnesc și cântă se simt minunat și totul funcționează ca la carte. Liv ne-a povestit ieri despre dragostea ei pentru muzică, apoi ne-a cântat și răscântat ca să înțelegem mai bine. Ba chiar a coborât de pe scenă între oameni (pe câmpul de luptă – nu știu de ce caut predestinarea în numele artiștilor), îndemnând publicul să danseze. Cu pași mărunți, dar siguri, publicul din Timișoara a început să se dezlănțuie. Au fost mai mulți și mai bucuroși ca niciodată și au primit din plin… The Unexpected (numele ultimului album al lui Liv Warfield – care-o scoate din orice cutie, îi permite să fie ea, să cânte cum simte și să se desprindă de etichete).

liv warfield

Eu spun că mai e muzică după Liv Warfield, chiar dacă, e drept, a fost magic ce s-a petrecut aseară la Timișoara. Programul ultimei seri de JazzTM sună cam așa:

20:00 – Exit Oz,  21:00- Guillaume Perret & The Electric Epic, ora 22:30 – Dianne Reeves

Mai multe detalii despre festival găsiți pe:   www.JAZZ™.ro | iar pe www.facebook.com/JAZZ™Official descoperiți în timp real fotografii, impresii și filmări de la concerte și soundcheck.

Foto: Flavius Neamciuc

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *