There’s always something more

Mai citește cineva bloguri zilele astea, sau doar fake news despre Corona and co? Care-s fake news? Well, spectru e mai larg decât ne-ar plăcea să credem și, din păcate tendința de a crede ceva ce ne convine/răspunde unor convingeri e mai puternică uneori decât filtrul rațional pe care l-am avea de aplicat peste fiecare titlu ce ni se plimbă pe sub nas.

sursa: dezarticulat

Mai speriată de știri n-am fost veci. Propriu și figurat. Dacă cu propriu reușesc cumva să mă liniștesc, ignorându-le pe cât se poate, la figurat e mai greu, că știu că ele sunt acolo și lucrează, sădesc frica, îndoiala, noi false convingeri, vechi impunătoare condiționări, constante frâie. Iar prin faptul ca mă gândesc la efecte mă las prinsă-n domino. Da’ mai sunt și alte efecte, nu? Ia hai să nu le ignoram.

Am visat că se inventase un nou sistem de gândire, cu a-ți auzi gândurile la propriu și anume un bâzâit în cap în timpul formării fiecărui gând, care bâzâit până nu devenea melodic și nu echilibra cele două emisfere ale creierului, gândul nu putea fi exprimat sau integrat ca și convingere (ci văzut ca influență externă bazată pe fundamente puțin credibile).

Adică nu mă-nțelegeți greșit, da, emit și eu opinii aici până la urmă, din observații post scroll and tap pe interneți, eu văd la mine cum m-am surprins mai atrasă de tot soiul de conspirații mai mult ca niciodată. Am citit, cel puțin titluri (haha!), din mai toate părțile, și tot în niște meme mă încred cel mai mult. Nu zic că treaba nu-i serioasă și să râdem doar, nu, că treaba e mai serioasă decât orice conspirație sau fake news, implicațiile a tot ce se întâmplă, nu doar fizic, cât mai ales la nivel mental (că și traumele fizice și pierderile tot de mintea împrăștiată a celor ce rămân vor fi deșirate) ne vor da de furcă vreme bună de acum incolo. Da’ no, nu ne (mai) plictisim. Lucrăm cu mintea. Și poate cu un drum găsim și ceva metode eficiente în vindecarea ei.
 
4 am. Uf, pe mine iar m-apucă scrisul înainte de răsărit, de lună-n Gemeni și-am mai pățit (le urmăresc de ceva vreme – fazele lunii și semnele, da, și multe altele și prea puține, ce să faci toată ziua pe canapea?), și am tot ignorat, dar așa s-ar zice, că e chatty luna asta. Anyway, ce face luna cu apele pământului (argumentul suprem arhi folosit 😀 ) cel puțin, se știe deja, amu’ că astrologia ne lasă reci, no problemo, mi-a luat și mie o perioadă să pătrund mai tare în ce zice ea și cale lungă până să simt că nu citesc horoscopul zilei din Ziarul Unirea. Asta a fost o paranteză care să filtreze și mai mult din cine și dacă se mai perindă cineva pe aici.

Bun! Ce urmăresc și în ce cred în perioada asta sunt de fapt oamenii care muncesc frumos să ne ajute să nu ignoram niște aspecte la care poate nu ne gândeam înainte sau le tratam cu infim interes vs. cum tratăm acum aceste subiecte servite prin (fake) news. De pildă hrana sau arta. Ori respirația. Curățenia exterioară și interioară. Joaca. Creativitatea. Ciripit de păsări, mirosit de flori, adunat de plante pentru ceai, cules de urzici și leurdă, recunoscut ciuperci, faza lunii, copacul în floare, un pic de mișcare și cum se simte de fapt o sărbătoare.
 
Așadar si prin urmare
Ei călătoreau spre Soare
Așadar ți așa deci 
Este vorba despre
geți begeți din listele mele de facebook și instagram, pe care fie i-am descoperit în perioada asta, fie îi urmăream mai din vreme, dar mi-au atras atenția și mai mult în ultimele săptămâni. 
Nu mă întind tare, las link-uri și pot da mai multe detalii, direcții în privat, că nu intenționez să conving pe nimeni de nimic, doar s-arăt spre ce ne-am mai putea îndrepta atenția, ca idee, dacă tot ne-a săltat media orelor folosite pe telefon zilnic (Guilty!).
 
Petrea Ciortan ne îndeamnă de zor să prețuim și iubim viața așa cum este ea ca un fel de the ultimate (but also first) state of being, să ne concentrăm pe respirație fără frică, să ne acceptăm umbrele care ne țin la germinat și să ne-mbrățișăm natura-n orice clipă, cu încredere că ea va înflori. Pregătește lansarea unei platforme multimedia care exact în direcția prețuirii vieții va ghida, în multitudinea de aspecte de luat în seamnă, dezvoltând asociația Armonia Mundi. 
 
#multfrumos – #opovestevegana “Aici spunem povești frumoase și cu sens. Proiect cuminte, educațional și prietenos” Și gustos aș mai zice eu. Nu că mult frumos, foarte mult frumos. Eu urmăresc pe instagram, dar au și youtube. Și pisici. 
 
Caută și tu, vezi, mai toți artiștii care-ți plac e posibil să aibă live-uri săptămânale, pe mine tare fain m-a surprins Eivor care le cântă de la ea de acasă, cu tot cu familie, în fiecare sâmbătă. Și câți și mai câți și ce idei minunate. Cel mai tare mă deranjează că deși avem așa mult timp dintr-o dată, nu-i destul pentru a ne bucura de ce oferă toți cei care ne plac. Iar cel mai mult mă bucură că putem să răsplătim, pe cât putem, creativitatea acestor artiști care se adaptează în orice situație și ne încântă neîncetat. 
 
De exemplu, dacă vrei să-mbini râsu’ plânsu’, recomand albumul Covid 19 de la The Tiger Lillies.
 
Yoga cu downdog app care-i gratis până în mai. Sau cu Tim, care are și un challenge de carantină.
Exerciții de respirație cu Wim Hof. Sau mai profunde și ghidate, în limba română, găsești căutând prin evenimente de pe Facebook sau te pot direcționa, am avut o experiența foarte faină de curând. 
 
Ana-Maria Pop e neobosită în a promova zero waste design-ul și-mi place tare ce face. Mai mult prin stories o urmăresc, așa că las instagram-ul ei aici. Sustainable fashion designer
 
Flaviu Moldovan, altul de ale cărui stories nu mai scap, cu sensul fain o zic, că mă bucur să-i văd activitatea și cu cât drag face ce face. Dacă vrei să-nveți să desenezi ca la carte sau mai degrabă ca în afara cărții, Flaviu vine cu muza.
Preferatul meu, furat de pe ușă de la Gazette, dar un furt aprobat de artist:
Și lista va mai continua și aștept și sugestii.
Este viață în și după carantină. Open your eyes!
 
 
 
Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *