Mini-experiment: nevoia mea de Facebook

Nu e prima dată când îmi dezactivez contul de Facebook. O fac din stres, agitație, prea mult sharing, prea multe like-uri, prea multe invitații peste tot, prea multe poze ale altora din vacanțe, joculețe, aplicații, întrebări etc.

Acum am dezactivat contul fără să stau pe gânduri, pentru că voiam să aflu la ce mă ajută. Numai când simți lipsa a ceva îți dai seama că ți-a fost bine când a fost aproape. Așa că, după nici o zi de stat fără Facebook, mai exact o noapte, pe care oricum am dormit-o, mi-am dat seama acum, când am făcut ochi, de următoarele:

  • Facebook se află în top 10, dacă nu 5 când vine vorba de surse de trafic pentru blogul meu;
  • Nu mai pot da like articolelor de pe alte bloguri care chiar îmi plac. E drept că dau rar, dar uneori, chiar dacă butonul ăsta pare așa, o bătaie pe umăr, simți că merită un click;
  • Nu mai știu cine dă like articolelor mele de pe blog. 5 people like this nu sună tocmai bine, când cu contul activ, mai ales acum, le apărea direct pe wall că au aruncat un like pe dianacampean.ro.

Nu mai înșir clișee că mă ajută să: descopăr muzici, colegi de liceu, generală, grădiniță, creșă, placentă etc. O concluzie aici ar fi că am nevoie de facebook pentru blog și bloguri. Știam oricum că fără blog nu pot, însă nu voiam să ajungă să se lipească de atâtea unelte. Oricum, încă nu-s sigură că doar asta face Facebook pentru mine, așa că am să mai stau o vreme departe și voi reveni cu constatări. Pe voi cu ce vă ajută FațadeCarte?

Later edit: Odată ce ai început să folosești și să înțelegi Facebook-ul altfel decât pe o rețea unde îți împrăștii poze, cauți vechi cunoștințe, te joci și afli ziua în care vei muri, înseamnă că nu prea mai ai scăpare. Sharing is caring și promovare! Pentru asta am eu Facebook. Și chiar dacă intru rar, iar unele link-uri merg automat de pe blog sau youtube, mai arunc un ochi, uneori chiar doi, peste ce postează ceilalți. Și descopăr chestii faine. Și mi-e dor parcă să văd ce-și mai iscălesc prietenii virtuali pe pereți. Și să-mi împart cu ei descoperirile.

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *