Farmec în cetate

Cum am ajuns ultima la Sighișoara, scuzată de circumstanțe, iată că scriu tot ultima despre acel weekend, de data asta fără nicio scuză. Timp am avut, dar am amânat și m-am luat cu altele, apoi am fost toți implicați în #PRbeta, care încă mai răsună pe bloguri. Poate, un bine e și în amânarea mea, că reușesc așa să vă reamintesc de Farmec.

Oricum, o grămadă de semne m-au îndemnat să scriu. De exemplu, ajunge lumea la mine pe blog prea mult din căutări de “farmec”, mă sună colegele de la muncă să mă întrebe unde găsesc produse farmec sau dau de aceleași produse farmec la fiecare pas, prin farmacii, căci, da, cam pe acolo se găsesc.

Ați citit, probabil, la celelalte fete cu blog cum a fost la Sighișoara.

Eu am avut un drum mai special, am trecut și prin Sibiu, oraș de care mi-era tare dor. După care, grăbită să nu pierd trainingul din care ratasem deja începutul, am apelat la auto-stop, că trenul m-ar fi obosit prea tare, către Sighișoara.

Am ajuns când își testau fetele tenul. M-a întâmpinat Cristina, o tipă simpatică ce se ocupă de online la Farmec. Mi-a dat să completez niște date și apoi am așteptat. În alt colț, fetele-mi din online erau fermecate de o doamnă care le povestea câte în lună și-n stele, doar că nu minciuni. Mă interesez cine e și aflu că doamna Jofi se ocupă de cercetare. O prind apoi, la câteva minute la o pauză de țigară și-mi povestește cum stă treaba cu testele făcute pe animale.

farmec
sursa: raluxa.com

Apoi, îmi bag și eu tenul la aparate, văd pe un ecran că pielea din cot îmi arată ca o stâncă și, după ce mă minunez de diferite cruste gri, aflu că am tenul relativ normal. Totuși, după privirea aruncată de doamna Jofi, în care am mai mare încredere decât într-un aparat, mi se confirmă că e cam mixt și-mi spune și cum trebuie să-l tratez.

Urmează apoi prezentarea celor multe slide-uri pregătite de fetele de la Farmec. Numărul m-a speriat inițial, dar după ce am văzut cum curg informațiile voiam să-mi ruleze în continuare, ca un film documentar bine făcut, prin fața ochilor, cu doamna cercetător pe post de comentator.

Căci dacă ceva suna dubios în prezentare, ea știa să ne lămurească cu un limbaj la mintea noastră (nu slabă, dar cel puțin a mea nu-i prea cosmetizată).

Nu mai scriu ce era în prezentare, că au scris adevărate lecții de cosmetică ale mele colege de echipă, dar trebuie să spun că am aflat multe și interesante (plus că urmează, altundeva, un articol cu mai multe date – soon). Oricum, au fost prezentate date si lucruri care au dovedit că Farmec e o firmă, dincolo de tradiție și clișee, care se respectă și se reinventează. Iar cuvântul “natural” nu vine doar să te farmece.

Fetele de la Farmec ne-au bucurat, spre final, cu niște surprize din noua gamă, cea pentru plajă și oje colorate. Să ne fi făzut, ca niște copile, cum făceam schimb de culori și ni le încercam pe unghii.

Ciudat a fost pentru mine din două motive. 1. Prea multe fete în jur. Nu m-a deranjat, mai degrabă m-a vindecat de alte ofuri. 2. Sunt afoană când vine vorba de cosmetică și machiaj and stuff, dar mi-am dat seama că n-ar trebui să fiu și că parcă mă interesează mai mult după weekendul ăsta. Iar asta e o reușită!

În rest, un weekend foarte fain la Hotel Sighișoara. Am mâncat cât pentru o săptămână, ne-am plimbat pe străduțele medievale, l-am cunoscut pe cătelul-leu Gimmy, ne-am veselit în Crama hotelului până în miez de noapte și ne-am hăhăit cu inside jokes despre orez și alți demoni. Cine? Eu, Ruxa, Nebuloasa, Alina, Oana, Mirona, Raluxa, Cristina, Denisa, Andreea și Corina.

P.S. – la întoarcere, împreună cu timișorencele din echipă, ne-am oprit să descoperim biserica fortificată din Richiș. Ce-am aflat, am scris aici.

Diana Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *