Locuiesc într-un bagaj

Spațiul pe care îl ocup temporar și care se schimbă permanent mi-a dat impresia că sunt mereu pe fugă, deși nu mă grăbesc, nu mă ascund și nu încerc să dispar din loc în loc. De când omida nu mai e floare, ci fluture, florile s-au transformat în case. De cele mai multe ori am știut încă dinaintea despachetării că voi trage în curând fermoarul spre alte zări.

Am senzația că locuiesc într-un bagaj de când mă știu. Mai bine spus, de prin liceu (dar de-atunci mă știu mai bine). Am schimbat orașe, am ajuns să cunosc străzi și locuri, oameni, întâmplări și să-mi țin într-o geantă spirituală, pe care-o port mereu, toate amintirile.

În unele locuri simțeam de la început sufocarea cu care mă apăsa o mână imaginară care forțează un bagaj ticsit. Am locuit în apartamente pe care n-am simțit nevoia firească de a le decora/ personaliza. Uneori, deși aveam la dispoziție rafturi și dulapuri goale, preferam să mă desfășor în rucsac, singura amprentă lăsată pe mobilier fiind dispariția prafului.

În spiritul studențesc, care se pare că nu m-a părăsit odată cu terminarea studiilor, am căutat mereu cele mai ieftine “acoperișuri”. Am avut atâtea colege de cămin, în locuri așa răsfirate, c-am ajuns la o concluzie clișeu cum c-aș putea scrie o carte despre ele, dar mă tem că mi-ar fi greu să aleg cel mai puternic personaj.

Acum scriu postarea asta grăbită înainte să mai trag înc-o dată fermoarul. De o lună locuiesc pe o saltea gonflabilă și dorm în sacul de dormit (senzația de plutit pe mare în plină toamnă e de neprețuit), iar laptopul îmi stă proptit pe o rachetă de tenis. Boemie! Bagajele goale din fața mea îmi șoptesc că trebuie să pornim. Vor să le duc în locul unde mi s-au adunat cam toate, pentru a potoli puțin zbuciumul călător. Iar eu nu-mi doresc decât puțină liniște într-un vârf de munte și-o revenire prin spațiu-mi temporar, căci bagajul mi-a devenit de ceva timp extensie.

Maybe now it’s time to find some answers
Been far from here

sursa foto: Karishma

Diana Written by:

One Comment

  1. […] știu, e al 11 lea loc în care stau în Cluj. Remember locuiesc într-un bagaj? Numai un cititor avid al blogului și-ar aminti. Și-anume eu. :)) Mno, lăsând gluma la o parte, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *