PLAI Festival is the best

De ce e PLAI, un festival despre care, din păcate, nu prea ştie multă lume mare lucru, cel mai tare festival din România?

Poate-s subiectivă, că mi-e drag mie, deşi am fost doar la două ediţii, dar pentru un festival de artă şi world music, cu majoritatea invitaţilor muzicali de descoperit acolo (că nu suntem toţi aşa cunoscători), a adus până acum câteva nume care sunt cap de afiş în 2015 la alte festivaluri de la noi.

E drept, unele au venit la JAZZtm, alt festival din Timişoara, dar nu e pentru nimeni o surpriză faptul că şi acolo cei de la PLAI se ocupă de line-up.

Şi uite aşa, cu ajutorul lor, am reuşit să-i văd anul trecut pe The Cat Empire şi Asian Dub Foundation, care vin anul ăsta la Electric Castle. Nu vreau să scad din meritele Electricului, care mi-e foarte drag şi foarte aproape şi nici din al trupelor, care chiar merită văzute şi revăzute (ambele au transmis că s-au simţit foarte bine în Ro şi că vor să revină). Că nu sunt foarte electrice, asta e altceva, dar pe mine chiar mă bucură prezenţa trupelor mai puţin electrice ce vin la Bonţida. Cum ar fi Nouvelle Vague, care a fost la Timişoara în 2012 parcă, tot printr-un eveniment PLAI.

Vreau, din contră, să scot în faţă festivalul ăsta micuţ şi drăguţ, care are un cuvânt de spus când vine vorba de aşa trupe şi chiar e o carte de vizită… ce se întâmplă la PLAI… dacă e de bine, revine. Şi cam e, că unii vin chiar şi a doua oară, Patrice a cântat doi ani la rând la festivalul de la Muzeul Satului Bănăţean.

Şi acum aflu că o să cânte la Untold Festival, un festival ce se laudă cu treburi noi şi nu numai… cumva cred că de-aici a pornit cumva mica mea revoltă. Dacă vrei să fii revoluţionar ca festival nou şi mai ales, după cum se-aude, cel mai mare eveniment din cadrul capitalei europene a tineretului ala Cluj în 2015, surprinde-ne, please! Patrice nu-i de lepădat, dar festivalul ăsta în continuare nu m-a convins.

IMG_6881

Revenind la PLAI, ce-ar mai fi de spus e că anul acesta line-up-ul e surpriză (nu la modul untold de surpriză, unde văd c-au început artiştii să se-anunţe singuri, ci se-anunţă direct când urcă pe scenă), dar după cum vă spuneam mai sus, cu siguranţă merită! Toată suflarea e cu respiraţia tăiată la un concert Subcarpaţi, ori la PLAI, la concertul Subcarpaţi cu Orchestra, a fost mută de-a dreptul. Unde mai pui că ai şi teatru, şi film şi multe alte cele?

Se vând abonamente presale cu 50 de lei până în 21 aprilie 2015.

Diana Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *